WK SUPERBIKE ASSEN

13 april 9:37

WK Superbike begonnen

De eerste dag van het World Superbike Assen zit er bijna op. Onder een koud zonnetje legden de coureurs een schitterend spektakel op het Drentse asfalt.

Tijdens de eerste trainingen lieten de Nederlanders zich goed van voren zien, waarbij Michael van der Mark duidelijk maakte dat er in Assen met hem rekening moet worden gehouden. In de WSS 300 hebben Scott Deroue en Robert Schotman de eerste plekken in handen.
Zaterdag staan de kwalificaties op het programma en de eerste races van het weekend.

Het tijdschema

Fanzone

Op de paddock van het TT Circuit Assen zijn niet alleen de grote trucks te bewonderen en de reusachtige hospitalities van de teams, maar ook is er een geweldige fanzone!

In de fanzone die toegankelijk is voor iedereen met een toegangskaart voor het evenement, zijn er verschillende activiteiten voor de bezoekers; Een grote podiumshow waar Michael Hill alles uit de kast haalt om het de fans naar de zin te maken, met live commentaar en interviews. Ook zijn er classic bikes, een racesimulator, een E-sports arena, demo’s en merchandising.

PADDOCK SHOW

Er doen elf coureurs mee aan het WK Superbike verdeeld over de verschillende klassen. Eigenlijk hadden het er twaalf moeten zijn, maar WSS 300cc coureur Finn de Bruin is geblesseerd aan zijn duim en mag van de artsen niet rijden.

Aan de vooravond van het WK Superbike in Assen, kwamen de Nederlanders in actie op de TT Junior Track op een totaal andere “motor” en in een totaal andere outfit. Het leverde hilarische plaatjes op waarbij de overwinning ging naar Glenn van Straalen, voor Michael van der Mark.

MOTUL PADDOCKSHOW

De paddockshow en de huldigingen van de verschillende klassen zijn ook live te volgen via de facebookpagina van Motul.