Wonen zonder gasaansluiting, hoe is dat?

29 maart 9:15

Op woensdag 4 april is er in Assen een thematour ‘Aardgasvrij’ bij de familie Leemhuis. De familie geeft een rondleiding in hun woning en laat zien hoe ze wonen zonder gasaansluiting. Een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een gasloos huis woont. Er is plek voor tien geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over gasloos wonen.

In 2016 is de woning van de familie Leemhuis gebouwd. ‘We hebben gekozen om te bouwen met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en hebben geen gasaansluiting,’ vertelt de heer Leemhuis. In de woning wordt optimaal gebruik gemaakt van de zon. Aan de voorzijde van de woning is een wintertuin. Een ruimte met veel glas waardoor het licht en de warmte optimaal benut worden. De woning wordt verwarmd met een Tigchelkachel, die zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte. Met goede isolatie en zonnepanelen is de woning bijna energieneutraal.

De thematour ‘Aardgasvrij’ is woensdag 4 april om 19:30 uur in Assen. U bent van harte welkom! U kunt zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.