World Cup Drone Racing naar Dronefestival Assen 2020

6 februari 10:00

Drone Racing is een van de snelst groeiende sporten in de wereld waar – net als traditionele luchtsporten – deelnemers hun drones (radio bestuurbare multi rotors, ook wel quadcopters genaamd) zo snel mogelijk door een opgezet parcours vliegen. De drones zijn uitgerust met een camera en de piloten ontvangen deze beelden live op hun “FPV bril” (een soort Virtual Reality bril). De piloten kunnen met snelheden tot  150 km/h een parcours afleggen dat voor de meeste luchtvaartuigen onmogelijk lijkt. Achteruit – en op de kop vliegen zijn daarbij integrale onderdelen van de wedstrijden.

De wereldwijd overkoepelende FAI (Fédération Aéronautique Internationale) organiseert elk jaar de FAI Drone Racing World Cup, een serie wedstrijden waarbij piloten vanuit de hele wereld strijden om de beste drone racer van de wereld te worden. Uniek is dat dit jaar is het Dronefestival Assen ,wat een zeer succesvolle 1e editie heeft georganiseerd in 2019 – samen met partners TT Circuit Assen, de KNVvL en Stichting DronEvents – gekozen is tot organisator van de Dutch Drone Racing World Cup.  Een internationaal gezelschap van meer dan 40 piloten over de hele wereld komen met hun teams na de races van Buones Aires op 10 oktober naar  Assen en een titanenstrijd leveren op het TT Circuit.

Toegang tot het Drone Festival Assen is gratis. Wil je alles front row meemaken? Koop dan voor een paar Euro de speciale paddock tickets.

Meer informatie, tickets en het volledige programma vind je op dronefestivalassen.nl.