Yankee Doodle Assen gaat door coronacrisis over op nieuw concept.

22 mei 19:49

Assen – Door de coronacrisis zijn ondernemers verplicht kritisch naar hun formule te kijken. Zo ook buffetrestaurants als Yankee Doodle. Na jaren een buffetrestaurant te zijn geweest, hebben zij door de komst van corona, besloten over te stappen op tablets. Dat betekent automatisch meer service, nog meer tafelbelevenis, geen wachtrijen en meer Yankee Doodle. 

Besmettingshaard verkleinen

Uit onderzoek is bewezen dat binnen een half uur tijd alle gasten met elkaar in contact zijn geweest middels de lepels die bij het buffet liggen en de lopende mensen in het restaurant. ‘’ Als wij de veiligheid van onze gasten en personeel vooropstellen, hebben wij geen andere keuze dan met tablets te gaan werken’’ vertelt eigenaar Gunhar Koops.

Buffertafels

Ook krijgen alle tafels zo geheten buffertafels. ‘’Dit is een extra tafel waarop geserveerd en afgeruimd wordt. Zo houdt ons personeel voldoende afstand van de gasten, maar blijft de tafel van gasten netjes.’’ Het eten en drinken zal aan tafel geserveerd worden en de bezetting van het restaurant gaat 60% naar beneden.

Tablets

‘’ Zoals gasten van ons gewend zijn betaal je een vast bedrag per persoon, kun je onbeperkt eten en is er voldoende keuze voor iedereen. Op de tablet staan meer dan 100 verschillende gerechten waaruit je kunt kiezen. Ook verschillende nagerechten zitten binnen het arrangement. ‘’ vertelt Gunhar Koops. De diverse arrangementen duren twee uur en zijn hier te bekijken. Indien mogelijk is er de optie om op de avond zelf een half uur bij te boeken.

Spannende periode

Ondanks het nieuwe tabletconcept, zijn er nog steeds veel onduidelijkheden. ‘’ Wij hebben door de coronacrisis behoorlijke klappen gehad. Het is daarom ook niet zeker of we deze periode doorkomen. Toch hebben wij besloten de knop om te zetten en er gewoon voor te gaan. De datum 1 juni is alleen wel wat te vroeg voor ons. Als het goed is gaan wij ergens midden juni weer open.’’ eindigt Gunhar Koops.

Gasten die alvast een tafel willen reserveren kunnen dit online doen op de website www.yankeedoodleassen.nl. Hier vind je ook meer informatie vinden over het tabletconcept, de arrangementen en verdere hygiëne maatregelen die worden genomen.