Zegen voor TT Nightride

26 juni 8:33

Stadspredikant Bert Altena en pastoor Koos Tolboom verzorgen dit jaar weer de motorzegening voor motorrijders én hun motoren voor de start van de TT Nightride.

Altena: “Wij zijn na de positieve ervaring van vorig jaar weer door de organisatie uitgenodigd om de motorzegening te organiseren.”

De motorzegening is een initiatief van Bert Altena namens de Protestantse Gemeente Assen en Koos Tolboom, pastoor van de Rooms Katholieke parochie en werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Het bleek een succes. Altena: “Meer dan honderd deelnemers hebben hiervan gebruik gemaakt. Sommigen waren zichtbaar ontroerd door de zegen die werd uitgesproken.”

De TT Nightride tijdens het TT Festival is inmiddels een traditie en de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement waarbij meer dan duizend motorrijders met hun motor een toer door de binnenstad van Assen maken. Bij de start op het terrein van de Bonte Wever is weer een ruimte ingericht waar de stadspredikant en de pastoor aanwezig zijn en waar de deelnemers terecht kunnen voor de zegen. Ook ontvangen zij een gebedskaartje als speciaal aandenken.

Het is een oude traditie om de zegen mee te geven aan hen die op reis gaan: een gebed om een goede reis en een behouden aankomst. Met deze motorzegening leveren beide kerken op hun eigen manier een bijdrage aan het TT-Festival Assen.