ZIENGS SCHOENEN KERSTBALLENACTIE LEVERT € 9.090,50 OP VOOR HET BEATRIX KINDERZIEKENHUIS GRONINGEN!

29 januari 9:16

Elke kerstbal telt, dachten de medewerkers van Ziengs! Middels een kerstballenactie in december is er door alle winkels van Ziengs maar liefst € 9.090,50 opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Elke klant kon bij zijn of haar paar schoenen een leuke kerstbal ter waarde van € 1,50 kopen (of meer), waarvan de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. De cheque wordt op 30 januari om 14:45 uur in het Beatrix Kinderziekenhuis door Ziengs overhandigd aan de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Het is voor Ziengs vanzelfsprekend dat er een kinderdoel is gekozen. Het familieleven en welzijn van kinderen vinden wij als familiebedrijf erg belangrijk. Het Beatrix Kinderziekenhuis vangt zieke kinderen op in een fijne omgeving, waar ze ook kind kunnen blijven. Edward (Algemeen Directeur Ziengs): “Ziengs zorgt in de winkel voor goede zorg van kindervoetjes en vindt het belangrijk dat kinderen gelukkig en gezond door het leven gaan. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat kinderen in een ziekenhuis belanden, daarom hebben wij gekozen voor dit doel. De winkels hebben hun uiterste best gedaan en dat heeft geresulteerd in de geweldige opbrengst van 9.090,50. Wij zullen bijdragen aan het comfortteam (5000), aan de metamorfose voor de wachtkamer van de polikliniek (2000) en aan welzijnsprojecten in het algemeen (2090,50).”

De actie
Alle Ziengs-winkels in Nederland hebben kerstballen verkocht voor het goede doel. Je kon zelf kiezen of je € 1,50 wilde doneren, of meer wilde geven. De medewerkers van Ziengs hebben hun uiterste best gedaan om zo veel mogelijk kerstballen te verkopen. Het werd een echte strijd onderling, waarbij iedere medewerker zich inzette om de meeste ‘ballen’ van Nederland te verkopen. Zo zijn er in het Ziengs filiaal in Breda maar liefst 619 kerstballen verkocht!

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ondersteunt zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

Beatrix Kinderziekenhuis UMCG
Het Beatrix Kinderziekenhuis is een van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland en is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. Het Kinderziekenhuis is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan twintig kinderspecialismen nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen verstaan we o.a. chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, neonatologie, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Daarnaast is het Beatrix Kinderziekenhuis het enige kinderziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in lever-, dunne darm- en longtransplantaties bij kinderen.