Zomerafsluiting Sprezzatura

19 augustus 13:22

Het laatste weekend van september staat het centrum van Assen in het teken van de Sprezzatura Italië zomerafsluiting. Een weekend vol animatie, muziek en activiteiten voor het hele gezin.

Fashion Saturday
Op Sprezzatura Fashion Saturday vindt een grote modeshow plaats. Het hart van deze bonkende modeshow is op het Koopmansplein op een opvallend podium met uitlopers naar alle hotspots in de binnenstad. De Sprezzatura Fashion Show is een event waarin Assen de nieuwste mode- en lifestyle producten op een bijzondere wijze presenteert. Na ‘the moment of fame op de catwalk’ vormen de modellen een parade en keren terug naar de winkelstraat waar ze voor lopen. De uitvalswegen richting de winkelstraten krijgen een opvallende styling, uiteraard in Italiaanse stijl.

Sprezzatura Koopzondag
Zondag 29 september wordt omgedoopt tot ‘Sprezzatura koopzondag’. De Asser binnenstad is dan het decor van een Italiaans feestje voor het hele gezin. Op elke hoek van de straat is iets te doen. Speel mee met het Gladiator XL spel op het Koopmansplein, springplezier bij de Brinkstraat op het springkussen Castello Piccollo of ga als echte Italiaanse bakker aan de slag bij Maxime Delicatesse.

In de (Italiaanse) Tuin
Deze laatste zondag van september is in de Gouverneurstuin ook het laatste ‘In de tuin’-evenement van het jaar. De organisatie is voor deze keer in handen van het Drents Museum die diverse Italiaanse activiteiten aanbiedt. De activiteiten ‘In de Tuin’ vinden doorlopend plaats van 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Vanderveen op stelten
Het jaarlijkse ‘Vanderveen op Stelten’ vindt ook het laatste weekend van september plaats en gaat deze editie ook Italiaans. In het Asser warenhuis zijn acties, activiteiten, workshops, proeverijen, aanbiedingen, productdemonstraties en optredens. Op elke afdeling is wel iets te zien of te doen.

Dit zijn slechts enkele van de activiteiten die tijdens de zomerafsluiting Sprezzatura worden georganiseerd. Ga voor het volledig programma naar www.ditisassen.nl.