TT Festival Assen

Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber. De laatste week van juni is het grootste feest in de binnenstad van Assen met de hele week TT kermis, de TT nachten met de tofste bands en te gekke motorstunts. Dit meerdaags festival wil je niet missen! Meer informatie staat op www.ttfestival.nl.

Bezoek het TT Festival

Kids Zomervermaak

De hele zomer valt er veel te beleven tijdens Kids Zomervermaak. Gratis activiteiten door de hele binnenstad voor jong en oud, groot en klein. Vijf pleinen staan vol met springkussens tot creatieve workshops en theatervoorstellingen. Houd onze website in de gaten voor het programma van dit jaar.

Preuvenement

Het laatste weekend van augustus veranderen de Gouverneurstuin en de Brink in een gezellig cultuurfestijn met meer dan 50 optreden en een keur aan eetstandjes. Het Preuvenement biedt korte voorproefjes van optredens die komend seizoen in Assen te zien zijn en de lokale horecaondernemers presenteren de lekkerste hapjes en drankjes van hun kaart. Meer informatie vind je op www.preuvenementassen.nl.

Bezoek het Preuvenement

Kunst aan de Vaart

Tijdens dit evenement in augustus en september is er kunst in en om de prachtige Vaart te bewonderen. De bewoners langs de Vaart ontvangen bezoekers in hun huizen, bedrijfspanden en tuinen. In meer dan 40 panden exposeren verschillende kunstenaars hun werk zoals schilderijen, foto’s en keramiek. Ook worden er in tuinen concertjes gegeven. Kijk op www.kunstaandevaart.nl voor meer informatie.

Bezoek Kunst aan de Vaart

Sinterklaasintocht

Sinterklaas komt elk jaar in november met zijn stoomboot aan bij de kop van de Vaart in Assen. Een prachtige stoet met wagens, pieten en muziek volgen langs de vaart waar de kinderen in grote getale staan. Vanuit de kop van de Vaart volgt de Sinterklaas intocht door de stad. Het is elk jaar de mooiste intocht van Nederland! Meer informatie staat op www.sinterklaasintochtassen.nl.

Meer informatie

Asser Blues Dagen

Het laatste weekend van januari vinden de Asser Bluesdagen plaats. De hele stad van Assen staat dan in teken van de Blues, borrelen, wandelen en dineren. Verschillende Bluesartiesten treden op in lunch cafés, restaurants, winkels en door de stad zelf. Het is elk jaar een groot muziek spektakel wat je niet wilt missen! Kijk voor meer informatie op www.bluesassen.nl.

Ga naar Asser Blues Dagen

Koningsnacht

Je viert Koningsnacht in Assen! Op woensdag 26 april is het feest in de binnenstad met verschillende bands, dj’s en aanvullend entertainment.

Bekijk het programma

Koningsdag

Op 27 april viert Assen Koningsdag met een feest voor de hele familie! De stad kleurt oranje met een vrolijke vrijmarkt door de hele binnenstad en de leukste activiteiten voor het hele gezin.

Bekijk het programma

Art of Wonder

Art of Wonder is hét grote jeugdtheaterfestival van Assen en vindt in juni plaats. De Gouverneurstuin in het kloppend hart van dit festival, met voorstellingen in theatertenten en in de openlucht. Ontmoet toonaangevende theatergezelschappen en ervaar samen met familie en vrienden de kracht van verbeelding. Meer informatie vind je op www.artofwonder.nl.

Lees meer over Art of Wonder

Art Explosion

Bezoek ook in juni het kunstfestival Art Explosion Assen en ontdek de veelzijdigheid van kunst. Kunstenaars uit het hele land én Assen exposeren diverse kunstdisciplines in de Gouverneurstuin. Tijdens het evenement zijn er ook veel activiteiten, demonstraties en workshops waaraan je kunt deelnemen. Kijk op voor meer informatie op www.art-explosion.nl.

Bezoek Art Explosion