Op zaterdag 27 april vieren we Koningsdag in Assen met een compleet familiefestival! De binnenstad kleurt oranje met een vrolijke vrijmarkt, livemuziek, dansoptredens, outdoor activiteiten, oud-Hollandse spellen, springkussens, kunstzinnige en culturele demonstraties en belevenissen en heel veel lekker eten. Het belooft een feestelijke dag voor jong en oud te worden.

De vrolijke vrijmarkt

Traditiegetrouw struin je ook dit jaar tijdens Koningsdag over de uitgebreide vrijmarkt in Assen, verspreid door de hele binnenstad. Hier ga je op zoek naar de meest bijzondere parels. Of kom zelf je oude boeken, speelgoed, spellen en kleding verkopen. Klik op de link hieronder om de huisregels voor het verkopen op de vrijmarkt te bekijken.

Bekijk de huisregels

Het festivalterrein

Tijdens Koningsdag is het feest in de hele binnenstad! Ontdek hieronder wat er per festivallocatie allemaal te beleven is. Klik hier voor de plattegrond van het festivalterrein.

Het Koopmansplein

Gezelligheid, muziek, eten, drinken en genieten. Dat is het Koopmansplein tijdens Koningsdag. Geniet van optredens van lokale dansscholen en lokale helden achter de decks. Heb je trek? Haal wat te eten bij een van de foodtrucks of schuif aan op het terras van Plein 10. Om 11.00 uur is hier de feestelijke opening van het festival met een knallend optreden van de Mercurius Marching Showband, een spoken word-act en een prachtig optreden van een speciaal samengesteld kinderkoor.

Bekijk het programma

De Gouverneurstuin

Op zoek naar kunstzinnige creaties, gave demonstraties en nieuwe ervaringen? Dan moet je in de Gouverneurstuin zijn. De culturele partijen uit Assen, zoals De Nieuwe Kolk, het ICO, Bombari en Digital Art Factory (DAF), verzorgen gave culturele demonstraties en belevingen. Kom samen om te experimenteren, onderzoeken en maken.

Ook is er een Open Podium, georganiseerd door het artiestenlabel North Art Label. Hier kan (jong) talent uit Assen zich laten horen. Wil je komen zingen, rappen, dichten of muziek maken? Geef je op door te mailen naar event.assen@gmail.com. Misschien word je zelfs gescout door het Noord-Nederlands artiestenlabel!

Het Ceresplein

Het Ceresplein is tijdens Koningdag het Hollands Plein! Hier doe je mee aan de leukste oud-Hollandse spelletjes. Vroeg op de dag treden de Assense muziekverenigingen op en daarna barst het feest los op het terras van Grand Café Goud. Proef van de gezelligheid met de gastoptredens van zanger Dario en lokale held Mark Doldersum én de Hollandstalige hits van de dj.

Bekijk het programma

Nog meer gezelligheid - Sla ook deze locaties zeker niet over

Eten & drinken

Trek gekregen tussen alle festiviteiten door? Geniet van een breed aanbod aan lekkernijen bij de foodtrucks op het Koopmansplein, op de Brink en in de Gouverneurstuin! Van pizza’s en Molukse specialiteiten tot churro’s en verfrissende ijsjes - de foodtrucks staan klaar om je smaakpapillen te verwennen. Of strijk neer op een van de horeca-ondernemers in de stad en geniet vanaf het terras van alle feestvreugde.

Koningsdag Assen wordt, net als vorig jaar, georganiseerd door Tessa de Wilde. Vragen of contact? Mail naar event.assen@gmail.com

Koningsdag Assen prikkelt, stimuleert en motiveert. Het geeft moed. Om te creëren, te ondernemen, te proberen. De hele stad kleurt, niet alleen oranje, maar in alle kleuren.

Koningsnacht in Assen

Ook Koningsnacht op vrijdag 26 april vier je dit jaar in Assen. Van classics tot de nieuwste hits, van swingende livemuziek tot opzwepende beats van dj’s, van jong talent tot gevestigde namen - maak je klaar voor een feestelijk programma met voor ieder wat wils.

Lees meer over Koningsnacht in Assen