Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de stad erg toegankelijk. Rijd via de A28 of de N33 de stad tegemoet, of kom met de trein of bus aan bij het Stationsgebouw van Assen.

Parkeren in de binnenstad - Wie een dagje naar Assen komt kan gemakkelijk parkeren in de binnenstad. Kies bijvoorbeeld voor de parkeergarage onder De Nieuwe Kolk, de parkeergarage Drents Museum of de parkeergarage Mercurius.

Kom je met de trein?

Vanaf het station wandel je binnen 10 minuten naar de binnenstad. Bij aankomst op het station kan je een broodje of drankje halen in de Stationshuiskamer. Overnachten in de buurt van het station kan onder andere bij Hotel de Jonge of B&B "In de Kloosterhof". Reis je een stukje verder? Naast het station vind je de bushalte. Meer informatie over de buslijnen en vertrektijden vind je in de reisapp 9292.

Wist je dat...

Wist je dat Assen een groeiende stad is en in 2018 een compleet nieuw en verbeterd stationsgebouw heeft gekregen? En stap je het station uit? Dan kom je onze 6 meter hoge stationshond Mannes tegen, doe hem de groetjes! Mannes staat met het gezicht naar het station toe om je trouw op te wachten en is hét welkomssymbool van Assen. Kom je aan in de avond? Dan leiden de lampjes bij Mannes je richting het centrum.

Werkzaamheden in de binnenstad

De binnenstad van Assen is volop in ontwikkeling. Zes winkelstraten krijgen een volledige metamorfose: de Kruisstraat, de Marktstraat, de Weiersloop, de Oude Molenstraat, de Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel. Verwacht meer groen en water, plekken om je fiets te stallen en ruimte om elkaar te ontmoeten. Klik op de link hieronder om op de hoogte te blijven van alle bouwwerkzaamheden.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden