Jouw nieuwe stadshart

Op naar een groene binnenstad!

Nu het vernieuwde Koopmansplein als beleefplein het bruisende stadshart vormt, is het tijd dat die lijn wordt doorgetrokken naar de winkelstraten. Zes winkelstraten krijgen een volledige metamorfose: de Kruisstraat, de Marktstraat, de Weiersloop, de Oude Molenstraat, de Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel. Er komt meer ruimte voor groen en water, nieuwe verlichting, goede toegankelijkheid, ruimte voor activiteiten en om elkaar te ontmoeten.

Bouwupdates - Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van de herinrichting van de winkelstraten? Hier lees je de meest recente bouwupdates.

Nu een stapje extra, straks een stap verder

Om de overlast te beperken is de herinrichting van de winkelstraten verdeeld in twee fases. In fase één worden de Kruisstraat, de Markstraat en de Weiersloop aangepakt. De aannemer Dusseldorp en de gemeente Assen doen er alles aan om jouw bezoek aan de stad zo prettig mogelijk te maken tijdens de bouwwerkzaamheden. Alle winkels en horecazaken blijven ook gewoon bereikbaar! De verwachting is dat de werkzaamheden van fase één eind 2024 worden afgerond. Bekijk hieronder de bouwplanning van 2024.

Ondernemers in het zonnetje

Vragen? Dit is Wim!

Werken in de binnenstad levert altijd vragen op en vraagt om zorgvuldige afstemming met de ondernemers en bewoners. Daarom is de omgevingsmanager Wim de Lang vanuit Dusseldorp het vaste gezicht tijdens dit project! Hij is bereikbaar voor al jouw vragen over de bereikbaarheid en planning via w.delang@dusseldorp.nu. Vragen over werkzaamheden van kabels en leidingen kun je stellen via omgevingnoord@baasbv.nl.

Alvast sfeer proeven - Krijg alvast een impressie van hoe de straten er straks uit gaan zien!

Psst… er komen leuke acties aan!

Door alle werkzaamheden zijn de lokale ondernemers minder goed bereikbaar. Daarom zijn we bezig met het bedenken van leuke acties! Wat dacht je van een kijkje op de bouwplaats tijdens een wandeling met de aannemer? Of leuke activiteiten waar kinderen op verschillende manieren kennismaken met de bouw en infra? Binnenkort maken we hier meer over bekend dus houd deze pagina in de gaten. Ideeën vanuit jullie zijn ook altijd welkom en mogen gemaild worden naar contact@ditisassen.nl.

Volg alles op de BouwApp

Volg dit project in de BouwApp! Om de omgeving op de hoogte te houden van alle werkzaamheden zet Dusseldorp de BouwApp in. Download de BouwApp in de App Store of Google Play Store, of gebruik de webversie: www.debouw.app.  Zoek in de BouwApp op 'Winkelstraten Assen' en klik op 'Volgen'.

Klik hier voor de BouwApp