Maak kennis met de vele natuurgebieden die Drenthe en haar hoofdstad Assen te bieden hebben. Stippel zelf een mooie route uit, of bekijk één van onze aanbevolen fiets- en wandelroutes.

Het Asserbos

In het Asserbos is het héérlijk wandelen, dus trek je laarzen aan en ga op ontdekking. Je wandelt langs het Hertenkamp, twee mooie eendenvijvers en de Stadsboerderij. En de beukenootjes liggen voor het oprapen! 

Bekijk het Asserbos

Baggelhuizerplas

Iets ten westen van Assen, gescheiden van de stad door het welbekende Asserbos, ligt het veelzijdige recreatiegebied Baggelhuizen. Maar liefst 125 hectare aan water- en bosrijk gebied met grasvelden, stranden en prachtige routes die je meenemen langs unieke plekjes in de natuur. Hier kun je zwemmen in de Baggelhuizerplas, met je mountainbike over de paden slingeren of wandelend de omgeving ontdekken. Voor elk wat wils in recreatiegebied Baggelhuizen. 

Alles over de Baggelhuizerplas

Arboretum Assen

Het Arboretum Assen, een oase van groen en rust, is een ware schat voor de natuurliefhebber. Je vindt er meer dan 650 verschillende wilde soorten bomen en struiken uit Amerika, Azië en Europa in hun natuurlijke groeivormen. Volg de speciale Wandelroute Arboretum en ontsnap aan de drukte van het stadsleven. 

Bekijk de Wandelroute Arboretum

Verkennen met kinderen

De rijke regio

Assen is het perfecte vertrekpunt om de Drentse Oerprovincie te ontdekken. In de rijke regio rondom de stad vind je plekken met een indrukwekkend verhaal. Laat je verrassen door bijzondere natuur en historie.

Gebieden in de regio

Uitkijkpunten - Vergeet niet om naar een desbetreffend uitkijkpunt te gaan, voor een adembenemend uitzicht.