De historie van Warenhuis Vanderveen

Antje startte in 1897 een manufacturenwinkel in Assen. Tijdens haar reizen op het kofschip van haar vader bewonderde ze grote warenhuizen in steden als Riga, Sint-Petersburg en Liverpool. Dit inspireerde haar om haar bescheiden winkeltje uit te laten groeien tot een waar winkelparadijs. Nu is Warenhuis Vanderveen het op één na grootste warenhuis van Nederland. Van kunst tot mode en van horeca tot wonen, je vindt er werkelijk alles. 

Exclusieve winkelbeleving

Met een indrukwekkend aantal van zestig afdelingen is Warenhuis Vanderveen een inspirerend winkelparadijs dat iedereen iets te bieden heeft. Van mode tot beauty en van vrije tijd tot wonen, hier vind je alles. Het warenhuis biedt een breed aanbod aan diensten, zoals een kunstgalerie, kunstuitleen, wellness en Tourist Info. Niet voor niets werd Vanderveen eind 2022 bekroond met twee prestigieuze prijzen: de 'EK Passion Star' voor Europese retail en de 'GIA NL' voor Amerikaanse retail. 

Unieke concepten - Neem alvast een kijkje bij deze bijzondere afdelingen in Warenhuis Vanderveen.

Verborgen kunstschatten

In Warenhuis Vanderveen schuilt een geheime schat voor kunstliefhebbers: de kunstgalerie van het Drents Schildersgenootschap. Deze vereniging, opgericht in 1954, begon als een groep schilders, maar heeft in de afgelopen jaren ook beeldhouwers, ceramisten, grafische vormgevers, fotografen en objectenmakers verwelkomd. De tentoonstellingen worden regelmatig vernieuwd, en zijn gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Warenhuis Vanderveen.

Lees meer over het Drents Schildersgenootschap

Even helemaal ontspannen

Laat jezelf verwennen met een heerlijke ontspannende massage, pedicure of lichaamsbehandeling in de Wellness Toren. Of je nu alleen komt of samen met een partner: bovenin de glazen toren op de vijfde etage van Warenhuis Vanderveen geniet je van de door jou gekozen behandeling. Vind je het lastig om te kiezen? Ga dan voor een combi-arrangement met massage en pedicurebehandeling. Een unieke ervaring met prachtig uitzicht over de Stadskamer van Assen.

Maak een afspraak

Culinair genieten

Na een middagje winkelen is het heerlijk bijkomen bij de horeca in Warenhuis Vanderveen. Op het versplein ontdek je de ambachtelijke lekkernijen van Keurslager Jan Mager en Mercado Don Emilio. Bezoek Restaurant River voor koffie, gebak, lunch en diner of verwen jezelf met de verrukkelijke vlaaien en macarons van Multivlaai. In restaurant Societea geniet je van een gezinsvriendelijke sfeer, compleet met mini-Ballorig. Een ware culinaire ontdekkingstocht!

Ontdek alle afdelingen in Warenhuis Vanderveen

Afdelingen Mode

Amigo Schoenen, Baby & Kids Shop, Biba Sieraden, Blom Mode, Clips Hair & Beauty, DA Drogisterij, Duifhuizen Tassen & Koffers, GrandOptical, Jones & Jones Mannenmode, Juwelier Jan ten Hoor, Linolux Linnen & Bodyfashion, Parfumerie Pour Vous, Roma Opticiens, Studio Yarah, Upto Date.

Afdelingen Wonen

Beddenafdeling, Decorette, Linolux Linnen & Bodyfashion, Trendhopper, Trendhopper Verlichting, Keuken-Inside, Kunstplaza Schurer. 

Afdelingen Vrije tijd

Bloemen bij Annelies, Bruna, Computerservice Assen, Cosis Kadoshop, Fietsenafdeling, Hubo, Intersport, Top1Toys, Koken & Tafelen, Marskramer, Muziekafdeling, Pets&Co, Pipoos XL, Riman Phone, VVV Tourist Info, Wereld Natuur Fonds.

Diensten

AsserEnergie, Buningzaal, De Wellness Toren, De Werkverdieping, DHL-Servicepoint (bij de afdeling Intertoys), Fotocabine Photo-Me, Galerie DSG, ING-Servicepunt, Kunstplaza Schurer, Mini Ballorig Kinderspeelparadijs, Minute Service Schoenreperatie, Pinautomaten van Geldmaat (o.a. bij Bruna Vanderveen), PostNL-punt (bij Bruna Vanderveen), Reclamebureau DRP. 

Afdelingen Horeca

Jan Mager Keurslager, Mercado Don Emilio, Multivlaai, Restaurant Societea, Restaurant River.