De leukste activiteiten in, op en rondom het water in Assen

| Dit is Assen

Gezellig op de zomerse dag naar Assen? Er valt de hele zomer veel te beleven in, op en rondom het water in Assen. Leuke uitjes voor jong en oud, groot en klein. Van het nieuwe beleefplein in de binnenstad en de stadshaven aan de Vaart tot het prachtige recreatiegebied Baggelhuizen. In Assen vind je een wateractiviteit die bij jou past.

Het nieuwe beleefplein en Kids Zomervermaak

Het Koopmansplein is hét nieuwe beleefplein van de binnenstad, een ontmoetingsplek voor jong en oud. Zo is er voor de kinderen een speelhunebed en zorgt de speelfontein voor veel waterpret. Van 8 juli tot en met 3 september 2023 zijn hier, en op andere pleinen in de binnenstad, ook nog gratis kinderactiviteiten tijdens het Kids Zomervermaak. Iedere woensdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur klinkt er muziek over de pleinen, zijn er culturele activiteiten, staan er springkussens en nog veel meer. Bekijk het hele Kids Zomervermaak programma in onze agenda.

Varen in Assen met de Blauwe As-vaarroute

Het is heerlijk verblijven op het water in Assen. Er zijn maar liefst vier havens waar je met een boot terecht kunt: Vaart, Industriehaven, Marsdijk en Kloosterveen. Een echte aanrader is de Blauwe As-vaarroute door de binnenstad van Assen. Hier kun je aanmeren bij de haven aan de Vaart, met op loopafstand een schat aan winkels en gezellige terrassen. Aan de Vaart (Vaart N.Z. 4) vind je ook het Havenkantoor waar je een gratis welkomsttasje ontvangt met leuke informatie over Assen. Voor meer informatie, informeer bij VVV Assen. 

Recreatiegebied Baggelhuizen met zwemplas

Iets ten westen van Assen ligt het veelzijdige recreatiegebied Baggelhuizen. Maar liefst 125 hectare aan water- en bosrijk gebied met grasvelden, stranden en prachtige routes die je meenemen langs unieke plekjes in de natuur. Je kunt zwemmen in de Baggelhuizerplas, met je mountainbike over de paden slingeren of wandelend de omgeving ontdekken. Een leuke tip voor kinderen is een speeleiland met glijbaan in de Baggelhuizerplas en een kabelbaan over het water.