Herfstvakantie in Assen

| Dit is Assen

Je viert de herfstvakantie in Assen! De hele vakantie lang bruist het van de activiteiten, evenementen en uitjes voor het hele gezin. Van een museumbezoek tot klauteren en van jeugdtheater tot knutselmiddagen: er is voor iedereen iets te doen.

Halloween Scavenger Hunt Assen

Test je speurvaardigheden met het hele gezin en ga met een speciale speurtochtkaart op zoek naar de griezelige Halloween figuren in de binnenstad van Assen! Ben je klaar? De kinderen kunnen met een ingevulde speurtochtkaart op de koopzondag van 29 oktober, bij de megafinish op het Koopmansplein een gratis cadeautje ophalen.

Meer over de Halloween Scavenger Hunt Assen

Het Duurzaamheidscentrum - Bij het Duurzaamheidscentrum is er altijd iets nieuws te ontdekken over de natuur. Check hier aan aantal gratis gezinsactiviteiten in de herfstvakantie.

Opa- en Omadagen

Op 24, 25 en 26 oktober zijn de Opa- en Omadagen bij de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe! Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op deze drie dagen samen met hun opa, oma, vader, moeder, oom, tante, buurman of buurvrouw, op reis met de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. Naast een bezoek aan de tentoonstelling zijn er verschillende workshops en activiteiten in het Drents Museum en het Drents Archief.

Lees meer over de activiteiten en tickets

Oktober Kindermaand

Het is de hele maand Oktober Kindermaand in Assen! Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen in deze periode gratis deelnemen aan allerlei toffe culturele en kunstzinnige activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dag meelopen bij de scouting, een muziekinstrument leren spelen of experimenteren met Virtual Reality?

Bekijk alle Oktober Kindermaand activiteiten

JeugdTheaterFestival

Ben jij 12 jaar of ouder en gek op theater? Kom dan op zondag 29 oktober naar het JeugdTheaterFestival bij Podium Zuidhaege! Tijdens de familievoorstelling ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ geniet je van een opwindende show. Neem jouw familie, vrienden en buren vooral mee om te komen kijken.

Meer informatie en tickets

Pompoenen uithollen

Kom helemaal in het teken van Halloween met je eigen pompoen! Op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober kun je weer pompoenen uithollen bij Boerderijwinkel Zorg&Natuur in Assen. Laat jouw creativiteit de vrije loop en creëer een prachtig herfststuk.

Meld je aan

De Nieuwe Kolk - Ook bij De Nieuwe Kolk is het tijdens de herfstvakantie een feestje. Bekijk hier een greep uit de te gekke activiteiten.