Tips voor de meivakantie in Assen

| Dit is Assen

Het Drents Museum

Samen met je (klein)kinderen de wereld van het Drents Museum ontdekken. Dat kan de hele meivakantie bij Het Grootste Poppenhuis van Nederland, een bezoek aan dit huis is een belevenis voor jong en oud! Daarnaast organiseert het Drents Museum op woensdag 1 mei een speciale familiedag met leuke activiteiten bij de tentoonstelling van de Spaanse kunstenaar Antonio López. Op allerlei manieren ga je aan de slag met Spaanse dans, muziek en kunst.

Lees meer over de familiedag

Het Duurzaamheidscentrum - Bij het Duurzaamheidscentrum is er met het Blote-voeten-tuinpad, de waterspeeltuin en de natuurspeelplaats iedere dag iets leuks te beleven voor de hele familie. Ook zijn er veel (gratis) gezinsactiviteiten!

De Bonte Wever

Ook bij De Bonte Wever in Assen is er altijd iets leuks te doen voor het hele gezin. Pak je zwemspullen en geniet van waterpret in het Subtropisch Zwemparadijs. Of trek de bowlingschoenen aan en gooi een balletje op de bowlingbaan. Ook is er een minigolfbaan waar je vrienden en familie uitnodigt voor een uitdagend potje. Hier vind je alle ingrediënten voor een gezellige dag samen!

Bekijk alle uitjes

Spellenwereld

Spellenwereld is de hele meivakantie iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur! Hét uitje voor alle liefhebbers van spelletjes. Kom spellen spelen, je eigen spel maken, het spellenparcours volgen, raadsels en breinbrekers oplossen, quizzen doen en nog veel meer. Tussen al het spelen door kun je een heerlijk hapje en een drankje scoren in het spellencafé.

Meer over Spellenwereld

Overdekte uitjes - Is er regen voorspeld? Geen zorgen - in Assen vind je een uitgebreid assortiment aan indoor vermaak.

Bevrijdingsfestival Drenthe

Kom je 5 mei ook naar het Bevrijdingsfestival in Assen? Zeker doen met de kinderen! Van 12.30 tot 16.30 uur is er namelijk een kinderprogramma met tal van coole activiteiten. Er staan allerlei springkussens klaar voor oneindig veel springplezier. Ook zijn er leuke spelletjes om te spelen zoals het gladiatorspel en kun je genieten van interactief kindertheater.

Bekijk het kinderprogramma