Vier de voorjaarsvakantie in Assen

| Dit is Assen

Het is weer langer licht en de eerste bloemetjes zijn gespot: het wordt voorjaar in Assen! Dat betekent dat de voorjaarsvakantie ook voor de deur staat. Voor veel gezinnen een moment om lekker eropuit te gaan. Met onze tips wordt het een onvergetelijke voorjaarsvakantie. Komen jullie ook een dagje vakantie vieren in Assen?

De leukste activiteiten - Welke kies jij uit?

Koopzondag met winterspellen

Op zondag 25 februari is het weer koopzondag in de binnenstad van Assen. Tussen 13.00 en 17.00 uur shop je bij je favoriete winkels en doe je mee aan allerlei gratis activiteiten voor het hele gezin. Op het Koopmansplein staan verschillende winterspellen klaar, met een speciale cadeaustand waar zij na het spelen een presentje en een heus diploma op kunnen halen. Ouders die wachten of meedoen kunnen zich verwarmen met heerlijke warme chocolademelk.

Culturele uitjes - Ontdek de rijke wereld van kunst en cultuur in Assen met het hele gezin.

De natuur in

Assen kent vele groene plekken die een fijne uitvalsbasis zijn met kinderen. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan het Asserbos, een van de oudste bossen van Nederland met de Stadsboerderij en het Duurzaamheidscentrum dat bol staat van de gezinsactiviteiten. Het Duurzaamheidscentrum is ook de start van de Kabouterroute - haal voor €2,- het kabouterboekje én een echte rode puntmuts bij de balie en ga samen op avontuur langs de verschillende kabouters in het bos.

Bekijk de activiteiten

Uit eten: leuk met kids