In Assen is er voor het hele gezin van alles te doen. Van speelfonteinen in de binnenstad tot aan het prachtige Asserbos... We nemen je mee door onze beste uittips!

Leuk voor het hele gezin - Onze agenda is altijd gevuld met te gekke evenementen. Van knutselen in het Duurzaamheidscentrum tot familiefestivals in de binnenstad. Wat wil jij beleven?

Beleefplein

Het Koopmansplein is als middelpunt van de binnenstad een echt beleefplein. Met een grote speelfontein en mooie speeltoestellen. Scoor je een tafeltje op het terras van Plein10? Dan heb je uitzicht op de spelende kids én kun je genieten van een drankje in de zon. Het beleefplein is de perfecte stop tijdens een middagje winkelen. In onze binnenstad vind je bekende ketens zoals H&M, Jack&Jones en Esprit. Maar ook unieke, lokale concepten waar je altijd wel iets scoort wat je nergens anders tegenkomt.

Waterpret

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk is hét cultureel centrum met theater, bioscoop en bibliotheek, gelegen aan de Kop van de Drentse Hoofdvaart. Bekijk bijvoorbeeld samen met het hele gezin een leuke film. Daarnaast is het moderne gebouw een echte eyecatcher en zeker een kijkje waard.

Ontdek De Nieuwe Kolk

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. De diverse tentoonstellingen en het gebouw zijn een bezoek meer dan waard. Dit jaar 2023 presenteert het museum de bijzondere tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe en Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe, een absolute must see expositie. Bezoek deze tentoonstellingen of ga naar Het Grootste Poppenhuis van Nederland met de voorname familie Van Lier uit de 18de eeuw.

Bekijk Het Drents Museum

Deze zomer: Kids Zomervermaak

Bezoek het gratis kinderfestival Kids Zomermaak in de binnenstad van Assen. De hele zomer is er van alles te beleven voor jong en oud! Van 8 juli tot en met 2 september staan de pleinen vol met springkussens, creatieve workshops, theatervoorstellingen en spelletjes. De gratis activiteiten zijn op iedere woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek Kids Zomervermaak

Blijf een nachtje slapen - Er is zo veel te beleven. Blijf een nachtje slapen. Wat dacht je van De Bonte Wever, met zwembad. Of stoer vakantiepark Witterzomer, middenin de natuur.

Duurzaamheidscentrum

Actief, speels, verrassend, uitdagend, leerzaam, gratis en vooral leuk: dát is een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum Assen. In het Duurzaamheidscentrum is altijd iets te doen. Zo is er een wisselende expositie en kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Trek in iets lekkers? Er is een gezellig horecagedeelte met terras en uitzicht op het Asserbos en de stadsboerderij. Kijk op de website voor het actuele programma.

Ontdek Het Duurzaamheidscentrum

Direct aan het centrum: Het Asserbos - Het Asserbos is een fantastische plek om even samen met de kinderen te ravotten. Wandel bijvoorbeeld heerlijk rustig langs de hertjes bij het hertenkamp, de eendjes en de kinderboerderij.

Indoor pret

In Assen vind je meerdere binnenspeeltuinen en overdekte uitjes. Er valt bijvoorbeeld van alles te doen en te beleven binnen De Bonte Wever. Wat dacht je van: plonsen en relaxen in het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de strijd aangaan tijdens een potje bowlen, lekker eten in een van de restaurants en nog veel meer! Indoor Speeltuin Skik en Ballorig Assen zijn daarnaast twee geweldige speelparadijzen voor alle leeftijden.

Ontdek indoor uitjes

Indoor activiteiten - Deze top tips hebben we voor je op een rijtje gezet. Kom jij lasergamen, zwemmen of ravotten in een indoor speeltuin?