Het museum van Assen

Ontdek het toonaangevende Drents Museum, dat zowel door zijn bijzondere tentoonstellingen als architectuur indruk maakt. Het museum biedt een breed scala aan nationale en internationale tentoonstellingen op het gebied van kunst, archeologie en geschiedenis en trekt daarmee bezoekers van over de hele wereld naar Assen. Het gebouw is een prachtige mix van historische en moderne elementen, wat het museum een unieke uitstraling geeft.

Nu en binnenkort te zien - Bezoek een van de tentoonstellingen of activiteiten in het Drents Museum.

Overnachten midden in het culturele hart - Waar blijf jij slapen?

Ontdek onze kunstgalerieën - Laat je onderdompelen in de wondere wereld van kunst in Assen en bezoek onze kunstgalerieën.

Verborgen kunst op straat

Assen heeft als hoofdstad van de Oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Met onze vele statige gebouwen en bezienswaardigheden is onze stad een bezoek meer dan waard. Van de pleinen tot aan het station, Assen staat vol met bijzondere kunstwerken. Wie goed kijkt, ziet overal kunst: op straat, aan gevels of verstopt in gebouwen.

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk is hét bruisende culturele centrum van Assen met theater, bioscoop, en bibliotheek. Het moderne gebouw is een echte blikvanger en er is altijd wat te beleven. De bioscoop heeft een uitgebreid en gevarieerd programma, ideaal voor een heerlijk avondje uit. In het theater komt de magie van live-optredens tot leven met opera, musicals, dans, toneel, klassieke muziek en de grote sterren van het cabaret.

Op de culturele agenda - Deze spraakmakende exposities, theatervoorstellingen en muzikale optredens staan op de planning.

Culinair genieten

De horeca van onze stad gunt ieder wat wils en is altijd gastvrij. Of je nu zin hebt in een gezellig ontbijtje, een Drentse snack of een onontdekt culinair hoogstandje; in Assen kun je het vinden. Struin ook eens rond op de bekende horecapleinen de Brink en de Markt. Beide pleinen vormen het bruisende middelpunt van de stad.

Ontdek de horeca

3x horecatips

In luxe overnachten

Een hotel is de perfecte uitvalbasis voor een weekend cultuur snuiven in Assen. We hebben luxe hotels waar je helemaal in de watten wordt gelegd. Hotel De Bonte Wever en Hotel Van der Valk zijn enorme aanraders. De comfortabel ingerichte kamers en goede service zorgen ervoor dat je echt kunt ontspannen tijdens je verblijf in Assen.

Bruisende evenementen - Deze evenementen staan de komende tijd op de agenda. Staat je bezoek later gepland? Geen zorgen! We vullen onze agenda regelmatig aan; er is altijd wel iets moois te zien.

Ontdek de verhalen van Assen