Een van de oudste bossen van Nederland

Aan de rand van de stad ligt het Asserbos, een van de oudste bossen in Nederland. Je vindt hier vele wandelpaden die je langs kronkelende beekjes, eeuwenoude eiken en bijzondere historische plekken voeren. Vanaf het Duurzaamheidscentrum starten vele (gratis) wandelroutes, die je op je eigen tempo kunt volgen. Aan de rand van het Asserbos is het hertenkamp gelegen; hier grazen het hele jaar door vrolijke hertjes. Een ware oase van rust en ruimte op slechts enkele minuten afstand van de binnenstad.

Lees meer over het Asserbos

Rustgevende stadsparken - De groene stadsparken zijn een ware verademing in de doorgaans drukke stad. Een plek om je even op te laden of voor een pauze tussen de sightseeing door. Assen beschikt als groenste stad van Nederland over een aantal prachtige parken.

Slapen in de natuur

Geniet van een ontspannen overnachting te midden van de Drentse natuur. Op een van de campings of vakantieparken in Assen en omgeving is het heerlijk verblijven. Er is hier rust en ruimte maar in mum van tijd sta je ook weer in de binnenstad voor een terrasje of een dagje winkelen. Om te proeven aan de Drentse natuur is Vakantiepark Witterzomer dé locatie die jij wilt boeken.

Bekijk alle campings & vakantieparken

Fietsen & wandelen

Al fietsend en wandelend verken je de Oerprovincie Drenthe en haar hoofdstad Assen. Assen is de perfecte uitvalsbasis om Drenthe te ontdekken op de fiets. We hebben diverse routes voor je uitgestippeld, die je op je eigen tempo kunt volgen. 

Bekijk al onze fiets- en wandelroutes

Onze fietsroutes - Met diverse fietsroutes is Assen een walhalla voor de natuurliefhebber die op fietsvakantie gaat.

Onze wandelroutes - Ook de wandelliefhebber haalt zijn hart op aan de vele wandelroutes die Assen rijk is.

Ontspanning & vermaak bij de Baggelhuizerplas

Iets ten westen van Assen ligt het veelzijdige recreatiegebied Baggelhuizerplas. Maar liefst 125 hectare aan water- en bosrijk gebied met grasvelden, stranden, zwemplassen en prachtige routes die je meenemen langs unieke plekjes in de natuur. In de zomer bruist het er van de energie en neem je een heerlijke, verfrissende duik in het water. Voor de trouwe viervoeters is er zelfs een heus hondenstrand. Met zijn bossen en hoogteverschillen is het recreatiegebied ook uitermate geschikt om met de mountainbike te verkennen.

Lees meer over de Baggelhuizerplas

Top 13 highlights - Onze binnenstad zit barstensvol leuke en inspirerende plekken. Bezoek onze oude straatjes en gebouwen, mooie kerken en prachtige natuur.

Blijf een nachtje slapen - Veel te veel moois te zien in Assen om in één dag te beleven. Dus kies een gezellig hotel of B&B uit en blijf een nachtje slapen!

Kunst & cultuur in Assen

Naast de prachtige natuur heeft Assen ook een ruim historisch en cultureel aanbod. Breng zeker een bezoek aan het toonaangevende Drents Museum, dat indruk maakt met zijn bijzondere tentoonstellingen op het gebied van kunst, archeologie en geschiedenis. Het gebouw is een prachtige mix van historische en moderne elementen, wat het museum een unieke uitstraling geeft. 

Nu en binnenkort te zien - Bezoek een van de tentoonstellingen of activiteiten in het Drents Museum.

Ontdek de verhalen van Assen