Assen, de stad der paleizen met een groen karakter. Duik in de historie van Drenthe, ontdek de levendige binnenstad of kom tot rust in de stadsparken of het Asserbos. Een stad met charme. We nemen je mee langs de must-sees en de must-do's.

Fietsen & wandelen

Al fietsend en wandelend verken je op je eigen tempo de Oerprovincie Drenthe en haar hoofdstad Assen. Assen is de perfecte uitvalsbasis om Noord-Drenthe te ontdekken op de fiets. We hebben diverse routes voor je uitgestippeld, die je op je eigen tempo kan volgen. Tip: kijk ook eens naar de stadswandeling Stad der Paleizen.

Fietsen en wandelen

Top 13 highlights - Onze binnenstad zit barstensvol leuke en inspirerende plekken. Bezoek onze oude straatjes en gebouwen, mooie kerken en prachtige natuur.

Het groene karakter van Assen

Stadsparken zijn een oase van rust en ruimte in onze doorgaans drukke stad. Een plek om je even op te laden of voor een pauze tussen de sightseeing door. Assen beschikt over twee prachtige parken binnen de stadsgrenzen: de Gouverneurstuin en landgoed Overcingel. En aan de rand van Assen vind je een van de oudste bossen van Nederland, het Asserbos. Een bos met een geschiedenis die terugvoert tot aan de middeleeuwen. Je vindt er vele wandelpaden die langs prachtige vijvers en kronkelende beekjes, eeuwenoude eiken en bijzondere historische plekken voeren. Aan de rand van het Asserbos is het hertenkamp gelegen; hier grazen het hele jaar door vrolijke hertjes.

Ontdek het groene karakter

Groen in de binnenstad

Heerlijke Arrangementen - Ontdek de stadsarrangementen van de VVV; gegarandeerd plezier.

Bezoek de rijke regio

Vanuit Assen verken je gemakkelijk de hele regio. Ga richting het Drentsche Aa gebied om de mooiste natuur te ontdekken. Fiets de route ‘Koloniën van Weldadigheid’ om UNESCO Werelderfgoed te beleven of fiets de route ‘Meisje van Yde’ om te leren over de lokale verhalen. Of breng een bezoek aan het Drents-Friese Wold voor een mooie wandeling, bezoek het gevangenismuseum in Veenhuizen of stippel een route uit langs alle hunebedden!

Ontdek alles in de regio

Blijf een nachtje slapen - Veel te veel moois te zien in Assen om in één dag te beleven. Dus kies een gezellig hotel of B&B uit en blijf een nachtje slapen!

Bezoek het EK Wielerevent!

Op 24 september starten de mannenprofs in Assen als onderdeel van het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 in Drenthe! Ter ere daarvan is er het hele weekend van alles te beleven voor elke wielerliefhebber. Zo huur je een racefiets bij Fietsen en Koffie en verken je al fietsend het groene karakter van onze stad.

Lees meer over het EK Wielerevent

Ontdek alles over Assen