Van grote bekende winkelketens in de Stadskamer tot bijzondere winkels in het zuidelijke stuk. Shop-tip: let vooral op de verborgen parels in de kleine straatjes.

De Stadskamer

Het bruisende Koopmansplein, samen met de sfeervolle Kruisstraat, de moderne Mercuriuspassage en het Ceresplein, zien we als de Stadskamer. Dit zijn de grootste winkelstraten en hier zitten vooral bekende merken. Een paradijs voor elke shopliefhebber! 

Lokaal en speciaal

Wat zeker de moeite waard is? Het ontdekken van de straten rondom ons stadshart. Hier zitten de unieke winkels, boetiekjes, speciaalzaken en delicatessenwinkels. De Gedempte Singel, Marktstraat en Oudestraat zijn zeker aanraders. Maar wandel vooral ook de andere straatjes in, hier vind je de verborgen parels waar je echt iets unieks kan scoren.

Unieke concepten - Deze winkels vind je nergens anders

Koopavond & koopzondag

Ook buiten de reguliere openingstijden kan je in Assen heerlijk winkelen. Elke vrijdagavond is het koopavond in onze sfeervolle binnenstad en maandelijks is er een koopzondag.

Lees meer

Winkelcentra in de binnenstad - Kom shoppen in één van de winkelcentra in de binnenstad van Assen.

De Weekmarkt

Op iedere woensdag en zaterdag vind je tussen 9.00 en 17.00 uur de weekmarkt in Assen! Kom genieten van lokale producten. De Brinkstraat en de Nieuwehuizen worden omgetoverd tot een veelzijdige warenmarkt met onder andere verse voedingsproducten en non-foodartikelen zoals tassen, sieraden en kleding.

Wijkwinkelcentra - Snel iets nodig? Natuurlijk heeft elke wijk een gezellig wijkwinkelcentrum.