Verblijf in de natuur

Wakker worden met het geluid van fluitende vogels en de frisse ochtendlucht inademen. Een overnachting op een camping midden in de natuur biedt de perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Er is hier rust en ruimte maar in mum van tijd sta je ook weer in de binnenstad voor een terrasje of een dagje winkelen. 

Dit is waarom je Assen wilt bezoeken!

Groenste stad van Nederland - Historische landschapstuinen, riante stadsparken en het eeuwenoude Asserbos aan de rand van de binnenstad - dit is waarom Assen zich de groenste stad van Nederland mag noemen. Hier is de natuur nooit ver weg.

Vakantiegevoel voor het hele gezin

Assen is een echte familiestad. Onze stad is compact-maar-toch-compleet en leuk en makkelijk te bezoeken met het hele gezin. Van de speelfonteinen in de binnenstad tot aan het prachtige Asserbos en van de leukste uitjes tot de meest kindvriendelijke horeca: in Assen is er voor het hele gezin van alles te doen. Tip: bezoek deze zomer het gratis kinderfestival Kids Zomermaak!

Ontdek alle gezinsuitjes in Assen

Culinaire tips - Of je nu zin hebt in een gezellig ontbijtje, een Drentse snack of een culinair hoogstandje, in Assen kun je het vinden. Bekijk hier een paar tips voor je verblijf in Assen.

Heerlijk winkelen

Zin in een weekendje winkelen? Assen is een bruisende winkelstad met een compact-maar-compleet winkelgebied. Van grote bekende winkelketens in de Stadskamer tot bijzondere winkels in het zuidelijk historisch stuk. Shoptip: bezoek vooral Warenhuis Vanderveen, dit is een van de grootste warenhuizen van Nederland!

Ontdek alle unieke concepten

Meer overnachtingsmogelijkheden

Overnachten in Assen kan op jouw manier. Van hartje centrum tot midden in de natuur en van luxe hotels tot de gezelligste groepsaccommodaties. Ontdek alle mogelijkheden voor een overnachting in Assen. 

Ontdek alle mogelijkheden