Deze toppers wil je niet missen - Onze agenda is altijd gevuld met te gekke events. Waar ga jij naartoe?

WK Superbike met Superbike Night

De World Superbike Assen van 19 t/m 21 april 2024 wordt weer een spektakel in Assen! Meer dan 45.000 toeschouwers zijn dit weekend aanwezig om de intense strijd tussen de coureurs op het heilige asfalt van het TT Circuit te aanschouwen. Een onmisbaar evenement in de stad, en alle tickets zijn inclusief toegang tot de paddock.

Kom je naar de race, markeer dan ook zaterdag 20 april in je agenda. Het wordt dan één groot feest op horecaplein de Markt in de binnenstad van Assen met de liveband CCR-Revival.

Lees meer over het WK Superbike

Koningsdag & Koningsnacht

Op zaterdag 27 april vieren we Koningsdag in Assen met een compleet familiefestival! De binnenstad kleurt oranje met een vrolijke vrijmarkt, livemuziek, dansoptredens, outdoor activiteiten, kunstzinnige & culturele demonstraties en natuurlijk heel veel lekker eten. Het belooft een feestelijke dag voor jong en oud te worden.

Tijdens Koningsnacht op vrijdag 26 april belooft het weer één groot feest te worden in Assen. Van classics tot de nieuwste hits, van swingende livemuziek tot opzwepende beats van dj’s, van jong talent tot gevestigde namen - maak je klaar voor een feestelijk programma met voor ieder wat wils.

Ontdek het programma

Voorjaarsmarkt

Op woensdag 8 mei is het weer tijd voor de traditionele Voorjaarsmarkt in Assen! Standhouders uit het hele land, maar uiteraard ook lokale ondernemers, komen met meer dan 100 kramen met verschillende producten en etenswaren naar de binnenstad. Kom jij ook gezellig winkelen?

Lees meer over de Voorjaarsmarkt

Hoofdstad met kunst

Assen biedt een verrassend aanbod aan kunst en culturele activiteiten. Bezoek De Nieuwe Kolk voor de blockbusterfilm van dit seizoen of een prachtig theaterstuk. Of ontdek de culturele ontmoetingsplek Podium Zuidhaege met eind mei het inspirerende dansfestival MOVEME!
 
Het Drents Museum is de absolute must-do als je in Assen bent. Sla de tentoonstelling Antonio Lopez - Meester van het Spaans realisme met werk van de grootste nog levende realistische kunstenaar zeker niet over. Eind 2024 opent de vernieuwde collectiepresentatie Labyrinthia, een magische ontdekkingsreis door maar liefst 15 zalen.

Ontdek meer kunst & cultuur in Assen

Op de culturele agenda - Naast al onze bruisende events, hebben we ook een goedgevulde culturele agenda. Deze spraakmakende exposities, theatervoorstellingen en muzikale optredens staan op de planning.

De kindvriendelijke binnenstad

Assen is een echte familiestad. Onze stad is compact-maar-toch-compleet en makkelijk te bezoeken met het hele gezin. Voor kinderen is er echt van alles te doen! Van speelfonteinen op het Koopmansplein en de Brink in de binnenstad tot spelen in de natuur met de stadsboerderij en het Blote-voeten-tuinpad in het Asserbos. 

De leukste gezinsactiviteiten - Welke kiezen jullie uit?

3x uitjes met kids

Het TT Circuit

Het TT Circuit is een van de meest unieke locaties in Assen. Het circuit is jaarlijks gastheer voor de grootste motor- en race-evenementen, zoals JACK's Racing Day, het WK Superbike en natuurlijk de Motul TT Assen – hét iconische evenement in onze stad. Langs 4.542 meter heilig asfalt staan 9 tribunes met zitplekken voor meer dan 50.000 racefans. Dé place to be voor alle liefhebbers.

De stoerste evenementen op het TT Circuit

Indoor inspiratie - Is het slecht weer? Gelukkig biedt Assen een breed assortiment aan overdekje uitjes. Bekijk hier onze toptips.

Outdoor inspiratie - Ontdek Assen met de leukste outdoor activiteiten! Met deze tips beleef je samen onvergetelijke momenten in de buitenlucht.

Direct aan de binnenstad: het Asserbos

Het Asserbos is een van de oudste bossen van Nederland, een oud sterrenbos met loof- en naaldbomeneen, met een oppervlakte van ongeveer 109 hectare. Wandel heerlijk rustig langs de hertjes bij het hertenkamp, de eendjes en de kinderboerderij of neem een kijkje bij Het Duurzamheidscenturm. Ook het parkeren van je auto kan in het Asserbos.

Dagje winkelen

Ontdek de leukste winkels in Assen! Van grote bekende winkelketens in de Stadskamer tot unieke winkelconcepten in het zuidelijke stuk. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Warenhuis Vanderveen met maar liefst zestig afdelingen!

Ook buiten de reguliere openingstijden kun je in Assen heerlijk winkelen. Elke vrijdagavond is het koopavond in onze sfeervolle binnenstad en de eerstvolgende koopzondagen zijn op 28 april en 26 mei.

Winkelen in Assen

Culinaire hotspots

De horeca van onze stad gunt ieder wat wils en is altijd gastvrij. Struin ook eens rond op de bekende horecapleinen de Brink en de Markt. Beide pleinen vormen de culinaire hotspots van Assen!

De Markt is de culinaire proeftuin en een van de meest bruisende pleinen. Op deze plek kun je eten, drinken en feesten. Op de Brink kun je lekker van het zonnetje genieten op de grasvelden en verkoeling zoeken in de speelfontein. Zeker voor de kleintjes is dat erg leuk.

Ontdek meer over eten & drinken in Assen

Deze zomer: Kids Zomervermaak

Bezoek het gratis kinderfestival Kids Zomermaak in de binnenstad van Assen. De hele zomer is er van alles te beleven voor jong en oud!

Van 6 juli tot en met 28 augustus staan de pleinen vol met springkussens, creatieve workshops, theatervoorstellingen en spelletjes. De gratis activiteiten zijn op iedere woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het programma per dag wordt binnenkort bekendgemaakt!