Het bruist van de evenementen en zomeractiviteiten in Assen! Van races op het TT Circuit tot cultuurfestivals en van kids activiteiten tot culinaire festijnen. Er is zo veel te beleven in Assen. Bekijk hieronder de toppers die je echt niet wil missen.

Jack's Racing Day

Eén keer per jaar is het gratis te bezoeken Jack's Racing Day op het TT Circuit Assen. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa!

Dit jaar is de derde editie van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augusuts 2023. Scoor jouw gratis toegangskaart en geniet van een prachtige dag op de beroemde TT-tribunes. Tijdens Jack's Racing Day is er een dagvullend programma met autoraces, motorraces, races met superkarts ,stunts en demonstraties. 

Ontdek Jack's Racing Day

Deze zomer: Kids Zomervermaak

Bezoek het gratis kinderfestival Kids Zomermaak in de binnenstad van Assen. De hele zomer is er van alles te beleven voor jong en oud!

Van 8 juli tot en met 2 september staan de pleinen vol met springkussens, creatieve workshops, theatervoorstellingen en spelletjes. De gratis activiteiten zijn op iedere woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek Kids Zomervermaak

Deze toppers wil je ook niet missen - Onze agenda is altijd gevuld met te gekke events. Waar ga jij naartoe?

Culinaire hotspots

De horeca van onze stad gunt ieder wat wils en is altijd gastvrij. Struin ook eens rond op de bekende horecapleinen de Brink en de Markt. Beide pleinen vormen de culinaire hotspots van Assen!

De Markt is de culinaire proeftuin en een van de meest bruisende pleinen. Op deze plek kun je eten, drinken en feesten. Op de Brink kun je lekker van het zonnetje genieten op de grasvelden en verkoeling zoeken in de speelfontein. Zeker voor de kleintjes is dat erg leuk.

Ontdek het Drents Museum en meer

Assen biedt een verrassend aanbod aan kunst en culturele activiteiten. Bezoek De Nieuwe Kolk voor een theatervoorstelling of bioscoopfilm. Of ontdek de culturele ontmoetingsplek Podium Zuidhaege waar ruimte is voor vernieuwing en experiment.

Het Drents Museum is de absolute must-do als je in Assen bent. Dit jaar 2023 presenteert het museum de bijzondere tentoonstellingen Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe en Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe.

Bekijk Het Drents Museum

Indrukwekkende tentoonstellingen - Assen is bij uitstek een hoofdstad met kunst. Stap naar binnen bij een van de vele kunstgalerieën en geniet van de tentoonstellingen.

Dagje winkelen

Ontdek de leukste winkels in Assen! Van grote bekende winkelketens in de Stadskamer tot unieke winkelconcepten in het zuidelijke stuk. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Warenhuis Vanderveen met maar liefst zestig afdelingen!

Ook buiten de reguliere openingstijden kan je in Assen heerlijk winkelen. Elke vrijdagavond is het koopavond in onze sfeervolle binnenstad en de eerstvolgende koopzondagen zijn op 30 juli en 27 augustus.

Winkelen in Assen

De kindvriendelijke binnenstad

Assen is een echte familiestad en erg kindvriendelijk. Voor gezinnen is er echt van alles te doen. Zo kunnen kinderen heerlijk uitrazen op de speelplaats op het Koopmansplein of bij de verschillende speelfonteinen.

Is het slecht weer? Gelukkig zijn er genoeg overdekje uitjes. Breng een bezoekje aan Societea in Warenhuis Vanderveen. Of bezoek één van de twee speelparadijzen, dit zijn Ballorig Assen en Indoor Speeltuin Skik.

De leukste gezinsactiviteiten - We hebben altijd te gekke events op onze agenda staan: van kidsfestivals in de binnenstad tot knutselmiddagen in het Duurzaamheidscentrum. Waar ga jij naartoe?

Direct aan de binennstad: het Asserbos

Het Asserbos is een van de oudste bossen van Nederland, een oud sterrenbos met loof- en naaldbomeneen, met een oppervlakte van ongeveer 109 hectare. Wandel heerlijk rustig langs de hertjes bij het hertenkamp, de eendjes en de kinderboerderij of neem een kijkje bij Het Duurzamheidscenturm. Ook het parkeren van je auto kan in het Asserbos.

Bezoek het EK Wielerevent!

Op 24 september starten de mannenprofs in Assen als onderdeel van het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 in Drenthe! Ter ere daarvan zijn er het hele weekend te gekke festiviteiten in onze binnenstad. Hou je van wielrennen, feest of allebei? Kom dan op 23 en 24 september naar het EK Wielerevent in Assen.

Lees meer over het EK Wielerevent