Assen is een echte familiestad en hier is elk jaar in de zomer hét kinderfestival van Drenthe: het Kids Zomervermaak! Acht weken lang staan vijf pleinen vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Van groot tot klein en voor jong en oud. Bekijk hieronder het dagprogramma, de toppers die je echt niet wilt missen en alle praktische informatie. Zo kun jij jouw perfecte dagje Assen plannen. 

Het Kids Zomervermaak festivalterrein

Het festivalterrein bestaat uit vijf pleinen in de binnenstad. In het noorden van de stad is het Ceresplein, het Creatiefplein waar altijd iets te knutselen valt. Het Spelplein vind je bij het Koopmansplein, hier zijn de tofste spellen te doen. Bij het Klauterplein op de Brink is er gegarandeerd stuiterplezier met springkussens. Dan is er nog het Bouwplein met legoblokken om de tofste dingen mee te bouwen bij het Pomppleintje. En als laatste is er het Muziekplein bij het horecaplein de Markt! Elke zaterdag is hier van 12.00 tot 17.00 livemuziek. Bekijk hier de plattegrond.

Deze toppers wil je niet missen!

De festivaltijden

Kids Zomervermaak is van 8 juli t/m 2 september op elke woensdag en zaterdag. De hele zomer lang dus! Elke dag heeft een eigen thema met unieke buitenactiviteiten voor jong en oud. De festivaltijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is dan welkom op de vijf pleinen om mee te doen aan de gratis activiteiten. Kom je gezellig de zomer vieren in Assen?

Uit eten: leuk met kids

Hitteprotocol: Waterpret

In Nederland moeten we rekening houden met extreme warmte in de zomer. Bij temperaturen boven de 30 graden wordt het Kids Zomervermaak programma aangepast. Op het Spelplein zijn dan allerlei waterspelletjes te doen rondom de waterfontein. De activiteiten op de andere pleinen komen dan helaas te vervallen.

Smeer je in!

Met al dat plezier in de buitenlucht moet je je natuurlijk goed insmeren. Daarom stellen Grand Café Goud, Plein 10 en LIFF gedurende het Kids Zomervermaak gratis zonnebrandcrème beschikbaar. Zo kun je tussen de activiteiten door af en toe even bijsmeren en zorgeloos verder spelen!

Ontdek meer van Assen als familiestad

Onze stad is compact-maar-toch-compleet en makkelijk te bezoeken voor het gezin. Bovendien is er van alles te doen voor jong en oud! Waterpret, spelen in de binnenstad én de natuur of meedoen aan de talloze kinderactiviteiten: het kan allemaal in Assen. Klik op de link hieronder en lees mee met onze beste tips.

Meer tips voor het gezin