Vier de kerst in Assen

| Dit is Assen

Laat je betoveren door lichtjes

Ook deze winter is Assen weer sfeervol verlicht! Kleed je lekker warm aan en maak een winterse wandeling langs de vele betoverende lichtjes. Sla eyecatchers als Cute Santa op het Pomppleintje, Henry the Moose op het Ceresplein en de winteriglo op de Brink zeker niet over. Bekijk hieronder de route!

Schaatsen bij WintersAssen - Van 1 december tot en met 7 januari brengt WintersAssen opnieuw de winterpret naar de stad met de ijsbaan op het Koopmansplein! Lees hier meer over de toffe activiteiten op de ijsbaan.

Kerstman in de stad

De Kerstman en zijn elven zijn druk bezig om alle kerstcadeautjes te scoren. Daarom kun je ze op 17, 23 en 24 december in de binnenstad van Assen verwachten. Mis het niet en kom de Kerstman persoonlijk begroeten terwijl hij zijn laatste cadeautjes verzamelt!

Culinair genieten - Weet jij al wat je met de kerstdagen gaat eten? Ontdek hier een aantal smakelijke kerstdiners bij de Asser horeca.

Extra veel winkelmomenten

Om ervoor te zorgen dat jij al je kerstcadeaus op tijd binnen hebt, zijn er in december extra veel koopzondagen. Kom op 3, 17 en 24 december al jouw kerstinkopen doen in onze sfeervolle binnenstad. Vanwege Oudjaarsdag is het op zondag 31 december geen koopzondag.

Maak een winterse wandeling

Zin om een lekkere frisse neus te halen? Loop de gloednieuwe wandelroute Stad der Paleizen en Asserbos! Deze wandeling leidt je langs historische highlights van de stad. Voel de bladeren onder je schoenen knisperen terwijl je de geschiedenis van Assen ontdekt.

Ontdek de route

Bezoek een kerstmarkt - Trek de rijke regio in en ga langs bij een van de sfeervolle kerstmarkten.