Meester van het Spaans realisme in het Drents Museum

| Dit is Assen

Van 27 januari t/m 2 juni 2024 presenteert het Drents Museum in Assen het werk van Spaanse kunstenaar Antonio López (1936) in de tentoonstelling Antonio López - Meester van het Spaans realisme. López is een fenomeen in zijn geboorteland en wordt bestempeld als ‘de grootste nog levende realistische kunstenaar’. Toch heeft zijn bekendheid Nederland nog niet bereikt. Daar komt met deze tentoonstelling vol schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerk verandering in.

Oog voor detail

López staat bekend om zijn gedetailleerde aanpak. Hij volgt altijd hetzelfde principe: hij schildert dichtbij het onderwerp dat hij vastlegt. Een van zijn schilderijen laat het stadsgezicht van Madrid zien, genaamd Madrid desde la torre de bomberos de Vallecas. Het kostte hem maar liefst 16 jaar om dit schilderij af te maken, natuurlijk met pauzes ertussen. López kiest er vaak voor om elk jaar op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plek terug te keren. Deze consistentie is kenmerkend voor zijn kunst, waarbij hij altijd probeert om de essentie van het onderwerp vast te leggen.

3 bijzondere werken - Krijg alvast een voorproefje op de tentoonstelling met deze bijzondere werken

Leuke activiteiten - Rondom de tentoonstelling organiseert het Drents Museum allerlei leuke activiteiten. Welke kies jij uit?

Studio López

Bezoek je de tentoonstelling, dan kom je ook Studio López tegen. Hier waan je je een echte kunstenaar en kun je net als López in zijn atelier aan de slag. Stel een compositie samen, vind het juiste licht en maak je eigen kunstwerk. Maak vervolgens een foto van je werk en plaats deze op Instagram met de hashtag #StudioLopezDM. Jouw kunstwerk is nu op het scherm in de tentoonstelling te zien!

Meer kunst & cultuur in Assen

Assen heeft als hoofdstad van de Oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Bekijk het kunstaanbod en ontdek welke culturele locaties het bezoeken nog meer waard zijn.

Ontdek het aanbod