Of je nu zin hebt in een gezellig ontbijtje, een Drentse snack of een onontdekt culinair hoogstandje, in Assen kun je het vinden. Struin ook eens rond op de bekende horecapleinen de Brink en de Markt. Beide pleinen vormen het bruisend middelpunt van de stad.

Top tips voor heerlijk eten en drinken

Horecaplein de Markt

De Markt is de culinaire proeftuin van Assen en één van de meest bruisende pleinen die de binnenstad kent. Op deze plek kun je eten, drinken en feesten. Kom je alleen om lekker te eten? Je kunt hier genieten van de meest uiteenlopende keukens: Italiaans, Frans, Spaans en meer. In de zomer zijn de terrassen gezellig vol. Kies een plekje in de zon en geniet van het prachtige uitzicht op de Kop van de Vaart.

Horecaplein de Brink

Het plein van de Brink bij de rechtbank en het Drents Museum is één van de mooiste horecapleinen van Assen. De Brink is het voormalige voorhof van het klooster Maria in Campis waar Assen ontstond als esdorp rond de Brink. Op de Brink kun je lekker van het zonnetje genieten op de grasvelden en verkoeling zoeken in de speelfontein. Zeker voor de kleintjes is dat erg leuk. In de zomer staat dit plein vol terrassen met uitzicht op de mooie grasvelden.