Fochteloërveen

Ontdek een schat aan zeldzame flora en fauna in het Fochteloërveen - een van de laatste hoogveengebieden in West-Europa. Meer informatie hieronder.

Contact

8428 RR Fochteloo
Plan je route

In het grensgebied tussen Drenthe en Friesland strekt zich het prachtige Fochteloërveen uit. In dit goed bewaarde hoogveengebied vind je een schat aan zeldzame flora en fauna, waaronder de kraanvogels, het eenarig wollegras en het bedreigde veenhooibeestje.

Gebied vol biodiversiteit
Als een van de laatste hoogveengebieden in West-Europa biedt het Fochteloërveen een thuis voor een diverse mix van planten- en diersoorten. Hier kunnen natuurliefhebbers genieten van de rust en uitgestrektheid van het landschap, terwijl ze getuige zijn van de pracht van zeldzame vlinders, libellen, slangen en bijzondere planten.

Een oase van rust en ruimte
De uitgestrekte vlaktes van het Fochteloërveen nodigen uit tot prachtige wandelingen en ontspannen fietstochten. In deze oase van rust kun je de drukte van alledag achter je laten en je onderdompelen in de ongerepte schoonheid. Trek eropuit en laat je betoveren door dit unieke natuurgebied.

Locatie