Kom je een weekendje naar Assen? Laat je inspireren door onze tips voor winkelen, eten, drinken, wandelen, fietsen, kunst, cultuur, leuke uitjes en mooie natuurgebieden.

Kom winkelen in Assen

Tussen bekende winkels zoals H&M, Esprit, Jeans Centre of C&A vind je in Assen allerlei lokale ondernemers. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij damesmodezaken Marie-Bo of Ameya. En vergeet geen bezoek te brengen aan de Oudestraat. Deze oudste winkelstraat van Assen is tot op de dag van vandaag goed gevuld met allerlei winkels.

Meer over de winkelmogelijkheden

Winkelcentra in de binnenstad - Kom shoppen in één van de winkelcentra in de binnenstad van Assen.

Uitgewinkeld? Kopje koffie!

Plof neer in één van de gezellige horecazaken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Coffee & Tasty aan de Gedempte Singel. Liever een speciaalbiertje? Bij Zusjes de Boer heb je keuze uit een goed gevulde bierkaart.

Bekijk meer eetgelegenheden

Je omgeving verkennen

Drenthe is natuurlijk een echte fietsprovincie; vanuit Assen ontdek je de regio op de fiets! Wandel je liever? Kijk dan eens naar de stadswandeling 'Stad der Paleizen' en ontdek hoe Assen aan haar bijnaam komt.

Inspiratie opdoen

Hoofdstad met kunst

Een kunstliefhebber is in Assen helemaal op zijn plek. Ontdek de mooie galerieën die je hier kan vinden. We hebben ze voor je op de stadskaart gezet.

Bekijk alle kunstlocaties

Arrangementen - De VVV Assen biedt allerlei mooie arrangementen aan. Ontdek bijvoorbeeld de charme van Assen met dit super complete arrangement.