Kinderboekenweek 2023 in Assen

| Dit is Assen

Van 4 t/m 15 oktober vieren we in Assen weer de Kinderboekenweek! Tijdens deze ‘week’ is het tien dagen lang feest in het teken van het kinderboek. Zo zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven, onder andere op scholen, bij bibliotheken en in boekhandels.

Huis en thuis
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod. Lees bijvoorbeeld over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen.

Kinderboekenweekgeschenk
Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar ‘Ravi en de laatste magie’ van schrijver Sanne Roosenboom. Dit geschenk krijg je tijdens de Kinderboekenweek gratis bij aankoop van een kinderboek met een minimale waarde van €13,50 bij onder andere Rapunsel en Van der Velde Boeken in Assen.

Onze top tips voor de Kinderboekenweek

Ter ere van de Kinderboekenweek staan er in Assen allerlei toffe activiteiten voor het hele gezin op de planning. Wij hebben onze tips voor de Kinderboekenweek hieronder voor je op een rijtje gezet.

De Nieuwe Kolk

Bij DNK zijn allerlei leuke activiteiten te doen, zoals de workshops Striptekenen en Kleurrijke boekenlegger. DNK sluit de Kinderboekenweek op zaterdag 14 oktober af met het Kinderboekenfestival TimBoekToe met onder andere bekende schrijvers zoals Yorick Goldewijk, Annejan Mieras én hoofdgast Meester Jesper.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd met je kleintje door de uitgebreide bibliotheek struinen. Ieder jaar worden in aanloop naar de Kinderboekenweek de Zilveren Penselen en Griffels uitgereikt voor de mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar. Al deze bekroonde boeken zijn ook in DNK-NXT te vinden.

Van der Velde Boeken

Ook bij Van der Velde Boeken belooft het een groot kinderboekenfeest te worden. Zo doe je de hele Kinderboekenweek mee aan de gratis speurtocht in de winkel. Ga op zoek naar alle antwoorden op de vragen op je scoreblad en maak kans op een mooi boekenpakket!

Ook ontvangt Van der Velde Boeken bijzondere gasten tijdens de Kinderboekenweek. Op vrijdag 13 oktober is niemand minder dan Gouden Griffels 2023 winnaar Edward van de Vendel op bezoek. Hij schreef het bekroonde kinderboek ‘Miksja’ en is vanaf 14.00 uur aanwezig om handtekeningen te zetten. Zaterdag 14 oktober is schrijfster Levina van Teunenbroek van 14.00 tot 16.00 uur te gast om voor te lezen aan kids vanaf 4 jaar oud.

Rapunsel kinderboeken en meer...

Als je op zoek bent naar kinderboeken, dan kun je Rapunsel zeker niet overslaan. Rapunsel biedt een breed assortiment aan boeken: van vrolijke prentenboeken voor peuters tot aan de spannendste young adult boeken voor de oudere jeugd. Naast boeken vind je er ook puzzels, knutselspullen, knuffels en veel meer leuks. Én je krijgt er tijdens de Kinderboekenweek natuurlijk het prachtige Kinderboekengeschenk cadeau bij aankoop van een boek vanaf €13,50.