Asser Bluesdagen 2024

| Dit is Assen

Bereid je voor op een onvergetelijk Blues weekend! Van 26 t/m 28 januari staat Assen in het teken van 37e editie van de befaamde Asser Bluesdagen. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in de wereld van de Blues.

Al jaren een begrip in Assen

In januari 1987 zag de allereerste Asser Bluesnight het levenslicht, dankzij het initiatief van Asser kroegbaas Jaap Geerts. Hij organiseerde het evenement samen met enkele collega’s en muzikanten waaronder Blues legende Harry Muskee. Wat begon als een gezellige avond met optredens van regionale Blues bandjes in zeven cafés, bleek al snel een doorslaand succes.

De triomferende eerste editie legde de basis voor wat zou uitgroeien tot de Asser Bluesdagen. Met elk jaar toenemend succes wist het evenement een groeiend publiek aan te trekken. De Asser Bluesnight transformeerde in een meerdaags festival, met toevoegingen zoals livemuziek in winkels, de welbekende Blues Route en het Blues Diner. Inmiddels zijn de Asser Bluesdagen een onmisbaar evenement voor liefhebbers van de blues.

Een uitgebreid programma

Ook dit jaar staat er weer een veelzijdig programma op de planning! Hieronder ontdek de highlights van dit jaar. Klik hier voor een overzicht met het volledige programma.

Winkelen en muziek

Op zaterdag 27 januari komt de stad tot leven met de Instore Blues, waar livemuziek de winkels vult. Van 14.15 tot 15.00 uur geniet je van The Men Unplugged bij de Muziekafdeling Vanderveen en om 15.00 uur komt Jon Amor langs. Tussen 14.00 en 16.00 uur brengt Specs Hildebrand de muzikale sfeer naar Ammerens Woondesign en Herbie naar Fietsen & Koffie.

Borrel & Blues

Zaterdag 27 januari geniet je tussen 16.00 en 19.30 uur van de Early Blues bij een aantal horecagelegenheden in de binnenstad. Laat je meevoeren op de muziek terwijl je geniet van een ontspannen borrel. Klik hier voor de deelnemende locaties en tijden.

Het Blues Diner

Acht restaurants nodigen je zaterdag 27 januari uit voor een uniek Blues Diner, waar onder het genot van livemuziek speciale Blues Menu's worden geserveerd. Het belooft opnieuw een onvergetelijke avond te worden met optredens van geweldige artiesten. Ontdek hier welke artiesten en welke restaurants deelnemen.

De Blues Route

Op zaterdagavond 27 januari trakteert de binnenstad van Assen je op een bruisende Blues Route met optredens van verschillende Blues bands op 16 locaties. Tussen 22.00 uur en 00.30 uur struin je van locatie naar locatie om te genieten van de vele artiesten die veelzijdige klanken van de blues ten gehore brengen. Klik hier voor de volledige route.

Podium voor talent

Op zaterdag 27 januari schitteren de talenten van het Dr. Nassau College Quintus op het podium van Podium Zuidhaege. Tussen 16.00 en 19.00 uur laten leerlingen hun artistieke vaardigheden zien en horen. Een inspirerend talentenpodium om van te genieten!

After Blues

Traditiegetrouw vormt Café de Witte Bal op zondag 28 januari het decor van de After Blues Party met optredens van het Jon Amor Trio. De After Blues zijn van 18.00 uur tot 20.00 uur. Een ticket kost €10,00 en is in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Witte Bal. 

Naast de After Blues, kun je op zondagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur ook bij Tex-Mex Restaurant Bramigo  terecht. Geniet van heerlijk eten en drinken terwijl je luistert naar het liveoptreden van Van Tastik. 

Houd de website van de Asser Bluesdagen in de gaten voor alle updates rondom het evenement.