In 1883 maakt Van Gogh een reis door Drenthe. Hoewel zijn Drentse werk bij het grote publiek minder bekend is, zijn er uit deze periode vijf schilderijen, meerdere tekeningen en een serie prachtige brieven aan zijn broer Theo bewaard gebleven - waarin hij vol waardering over het Drentse landschap spreekt. Voor het eerst wordt de Drentse periode van Van Gogh geëxposeerd... Mis het niet!

Op reis met Vincent in Assen

Wandel mee met de Van Gogh City Experience

Wandel na je bezoek aan het Drents Museum de Van Gogh City Experience door de binnenstad van Assen! Kunstenaars van nu hebben zich laten inspireren door Van Goghs werk van toen. Laat je verrassen door levensgrote muurschilderingen op gebouwen, unieke kunstobjecten in de openbare ruimte en inspirerende etalagetekeningen.

De wandelroute is tijdens de gehele looptijd van de expositie in het Drents Museum op elk gewenst moment te lopen. De wandelroute is beschikbaar bij het Drents Museum en de VVV.

Laat je inspireren - Drie inkijkjes in de Van Gogh City Experience

Van Gogh Arrangementen

Unieke overnachting

Bij Hotel de Jonge kun je niet alleen genieten van een fijn arrangement... Blijf slapen in deze heerlijke Van Gogh kamer. Van muurschilderingen tot zonnebloemen op de kamer en kunstzinnige accessoires, aan alles is gedacht! 

Naar Hotel de Jonge

Echte eyecatchers in de binnenstad

Bekijk dit imposante beeld van Van Gogh aan de Kop van de Vaart. Deze en andere eyecatchers ontdek je tijdens de City Experience die gedurende de looptijd van de expositie te ervaren is. De wandelroute ligt voor je klaar in het Drents Museum en in de VVV.

Bezoek het Drents Museum

Op 11 september opent de tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Musuem - precies 140 jaar nadat Van Gogh de trein uitstapte in Hoogeveen (Drenthe). Voor het eerst is de Drentse periode van Vincent van Gogh onderwerp voor een grote tentoonstelling. Bekijk Drenthe door de ogen van Van Gogh! De tentoonstelling is tot en met  zondag 7 januari 2024 te bewonderen in Assen.

Bestel direct tickets

Ontdek Oerdrenthe vanuit Assen

Assen heeft als hoofdstad van de Oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Beleef een onvergetelijke dag in het Drents Museum en fiets of wandel vervolgens door de provincie langs de hunebedden. 's Avonds plof je neer in één van Assens sfeervolle restaurants.

Verken de rijke regio

Omringd door Kunst & Cultuur

Assen ademt kunst en cultuur. Van het Drents Museum en Bartje had je misschien al eens gehoord, maar ken je het volledige kunstaanbod van onze hoofdstad al? Laat je onderdompelen in de wondere wereld van kunst op straat, in musea, podia, galerijen en kunstcafés.

Duik in de kunstwereld van Assen

Loop binnen bij de Van Gogh shop

Op zoek naar leuke souvenirs, een exclusief cadeau of boeken over Vincent van Gogh? Bij de VVV Assen vind je de Van Gogh shop, speciaal voor het Van Gogh jaar in Drenthe. Je kunt hier de mooiste items scoren. Ook is de VVV het perfecte startpunt voor jouw ontdekkingstocht door Assen. De medewerkers informeren je graag over alle mogelijkheden in onze stad.