ONTMOET ELKE MAAND BEKENDE SCHRIJVERS BIJ BIBLIOTHEEK DNK

24 januari 10:10

Vanaf januari ontmoet je elke maand bij Bibliotheek DNK een bekende schrijver tijdens de Literaire Verdieping. De eerste keer is op donderdag 30 januari. Op deze avond zijn dichter en schrijfster Marieke Lucas Rijneveld en schrijver, dichter en essayist Roelof ten Napel te gast.

Beide schrijvers worden door Annette Timmer geïnterviewd over hun boeken en dichtbundels. De thema’s waarover wordt gesproken zijn onder andere het opgroeien in een strenggelovig milieu en het ontworstelen daaraan, schrijverschap en het dubbeltalent van beide auteurs, beiden schrijven zowel poëzie als proza.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) debuteerde in 2015 met de dichtbundel ‘Kalfsvlies’, waarvoor ze de C. Buddingh’-Prijs ontving. In 2018 verscheen haar debuutroman ‘De avond is ongemak’, die werd bekroond met de ANV Debutantenprijs. Een jaar geleden verscheen haar nieuwste dichtbundel genaamd ‘Fantoommerrie’.

Roelof ten Napel (1993) debuteerde in 2014 met zijn boek ‘Constellaties’ en in 2015 was hij bekroond auteur van het C.C.S. Crone-stipendium. In 2016 werd Ten Napel als debutant geselecteerd door het Nederlands Letterenfonds. Op 6 januari 2020 is zijn nieuwste dichtbundel ‘In het Vlees’ verschenen.

De Literaire Verdieping begint om 19.30 uur op de Eerste Etage van de bibliotheek. Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn te bestellen via dnk.nl, aan de balie van De Nieuwe Kolk of telefonisch via 088-012 88 88.