Kids Zomervermaak

Assen is een echte familiestad en hier is elk jaar in de zomer hét kinderfestival van Drenthe: het Kids Zomervermaak! Acht weken lang staan zes pleinen vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Van groot tot klein en voor jong en oud. Bekijk hieronder het dagprogramma, de toppers die je echt niet wilt missen en alle praktische informatie. Zo kun jij jouw perfecte dagje Assen plannen. 

Het Kids Zomervermaak dagprogramma - Elke dag heeft een eigen thema! Welke dag kies jij uit?

Het Kids Zomervermaak festivalterrein

Het festivalterrein bestaat uit zes pleinen in de binnenstad. In het noorden van de stad is het Ceresplein, het Creatiefplein waar altijd iets te knutselen valt. Op het Themaplein bij het Koopmansplein vind je de tofste acts. Bij het Sportplein op de Brink is plezier gegarandeerd met een compleet ingericht sportveld. Dan is er nog het Bouwplein met legoblokken om de tofste dingen mee te bouwen bij de Gedempte Singel of het Pomppleintje, dat ligt even aan de bouwwerkzaamheden in de stad. Op het Muziekplein de Markt geniet je van vrolijke deuntjes terwijl je plaatsneemt op de terrassen. En als laatste en nieuw dit jaar: het Theaterplein bij de Kop van de Vaart waar elke zaterdag 3 theatervoorstellingen (11.00 - 13.00 en 15.00 uur) zijn!

Bekijk de plattegrond

Deze toppers wil je niet missen!

De festivaltijden

Kids Zomervermaak is van 6 juli t/m 28 augustus op elke woensdag en zaterdag. De hele zomer lang dus! Elke dag heeft een eigen thema met unieke buitenactiviteiten voor jong en oud. De festivaltijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is dan welkom op de zes pleinen om mee te doen aan de gratis activiteiten. Let er wel even op dat het Theaterplein aan de Kop van de Vaart alleen op zaterdag is en dat de theatervoorstellingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur zijn. Kom je gezellig de zomer vieren in Assen?

Nog meer zomerse tips - De zomer staat in Assen bol van te gekke activiteiten voor het hele gezin.

Zomerontmoeting

Op zaterdag 13 juli is de Zomerontmoeting van de gemeente Assen. Tussen 10.00 en 14.00 uur nodigen het college en de gemeenteraad je uit voor een kop koffie of thee op het Koopmansplein. Ze zijn benieuwd naar jouw ideeën en meningen over wonen en leven in onze stad.

Het Drents Museum - Het Drents Museum presenteert de indrukwekkende tentoonstelling 'Dacia - Rijk van goud en zilver'. Rondom de tentoonstelling zijn er de hele zomervakantie toffe kinderactiviteiten te beleven in het museum!

Zomer in DNK

Voel deze vakantie de zomervibes in De Nieuwe Kolk! Waan je in verre oorden door betoverende bioscoopfilms. Of ontdek andere tijden door in een historisch boek te duiken. Geen avontuur is te gek. Deze vakantie zijn er weer allerlei extra activiteiten te beleven. Speel spelletjes of ga knutselen op het Ontmoetingsplein. Ga op reis in de Ontdektuin van DNK-NXT. Kies voor een spannend leesavontuur. Of kom de eerste en de laatste week van de schoolvakantie voor extra workshops en activiteiten.

Bekijk de agenda

Hitte- en regenprotocol: overdekt vermaak

In Nederland moeten we rekening houden met extreme warmte of juist veel regen in de zomer. Bij temperaturen boven de 30 graden, erg regenachtige dagen of met veel wind wordt het Kids Zomervermaak programma aangepast. Op het Themaplein gaan de grotere acts in de schaduw en overdekt staan bij Schuurman Schoenen. Het Creatiefplein wordt verplaatst naar binnen bij winkelcentrum De Triade. De activiteiten op de andere pleinen blijven hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat bij echt extreem weer (een deel van) de programmering wordt afgelast. Dit communiceren we altijd via social media. 

Smeer je in!

Met al dat plezier in de buitenlucht moet je je natuurlijk goed insmeren. Daarom stellen Grand Café Goud, Plein 10 en LIFF gedurende het Kids Zomervermaak gratis zonnebrandcrème beschikbaar. Zo kun je tussen de activiteiten door af en toe even bijsmeren en zorgeloos verder spelen!

Uit eten: leuk met kids

Ontdek meer van Assen als familiestad

Onze stad is compact-maar-toch-compleet en makkelijk te bezoeken voor het gezin. Bovendien is er van alles te doen voor jong en oud! Waterpret, spelen in de binnenstad én de natuur of meedoen aan de talloze kinderactiviteiten: het kan allemaal in Assen. Klik op de link hieronder en lees mee met onze beste tips.

Meer tips voor het gezin