Stichting Phusis start met MaaltijdZorg Assen.

13 april 10:57

Binnen enkele weken is ons dagelijks leven als gevolg van het Coronavirus drastisch veranderd. De genomen maatregelen zijn ingrijpend en raken ons allemaal. Dat geldt specifiek voor kwetsbare mensen in onze samenleving zoals ouderen, kwetsbaren, mensen zonder netwerk en mensen werkzaam in vitale beroepen die het hart van Nederland nu kloppend houden.

Samen kunnen we meer
Zorgorganisatie Stichting Phusis uit Assen (www.stichtingphusis.nl) geeft gehoor aan de landelijke oproep om voor deze groep een wakend oog te hebben en steun te bieden. Met de verstrekking van heerlijke en gezonde maaltijden via het nieuwe initiatief MaaltijdZorg Assen (www.maaltijdzorgassen.nl) en met de gratis verspreiding van ca. 1500 pakketten Vitamines bieden wij deze bijzondere doelgroep en andere burgers van Assen een helpende hand in deze moeilijke tijd. Dat doen we niet alleen, maar samen. Met onze medewerkers en deelnemers die zich inzetten voor de organisatie en uitvoering van de werkzaamheden. En met lokale partners zoals buurt- en wijkverenigingen, welzijn- en zorgorganisaties, kerken uit Assen en met bedrijven en vrijwilligers die ons van harte ondersteunen. Bij al onze activiteiten houden wij uiteraard rekening met de maatregelen vanuit het RIVM die gesteld zijn in het kader van de bestrijding van het coronavirus.

Voor meer informatie over deze initiatieven verwijzen we graag naar de website www.maaltijdzorgassen.nl. Hier vindt u alle informatie over MaaltijdZorg en het nieuws over de verspreiding van de gratis pakketten Vitamines.

MaaltijdZorg Assen
MaaltijdZorg Assen is een bezorgdienst van maaltijden die in onze professionele keuken dagvers door onze (chef)koks bereid worden. De maaltijden zijn duurzaam, zitten boordevol voedingsstoffen en worden afhankelijk van het bezorgmoment warm of gekoeld geleverd; afhalen is ook mogelijk. De klant heeft de keuze uit een gevarieerd weekmenu (ook Vegetarisch) waarbij rekening wordt gehouden met speciale wensen (dieet/ allergenen). Tegen een tarief van € 6,50 per maaltijd bezorgen wij een hoofdgerecht (plateservice) met een stukje fruit na. Het is ook mogelijk om een maaltijd te doneren (gepersonaliseerd of anoniem) waardoor wij gratis maaltijden kunnen bezorgen. Bestellen en doneren gaat gemakkelijk via onze webshop (zie bestellen en bezorgen).

Gratis Pakketje Vitamines
De inhoud van het pakket zit boordevol vitamines en is biologisch geteeld. Het pakket bevat uien, krielaardappelen, pastinaak, conference peren en sinaasappels. We kunnen dit pakket gratis verspreiden doordat wij een aanzienlijke donatie van telers hebben ontvangen. Ook zij dragen de ontvangers van dit pakket een warm hart toe en vragen aandacht voor hun situatie. Het is dan ook toepasselijk dat de vergeten groente pastinaak in dit pakket zit. De telers willen graag dat deze groente weer onder de aandacht komt, zoals ook de kwetsbaren in de samenleving en de mensen werkzaam in de zorg onder de aandacht komen. Het pakket bevat een recept waarmee een heerlijke pastinaaksoep gemaakt kan worden. Om te zorgen dat de pakketten op de juiste plek terecht komen, verloopt de verspreiding via genoemde lokale partners.