Zomerconcerten in de Koepelkerk

23 juli 10:15

In het kader van de zomerserie in de Koepelkerk te Smilde wordt woensdag 1 augustus om 20:00 uur een orgelconcert gegeven door de bekende organist Everhard Zwart.

Everhard Zwart, zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van Jan Zwart en leerling van Feike Asma, ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart – organist van de Bovenkerk te Kampen – waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma – organist te Maassluis. Na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam, waar hij in 1983 met goed gevolg afstudeerde.

Everhard Zwart, geboren te Emmen op 5 augustus 1958, werd in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2009 volgde de onderscheiding met de zilveren medaille van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.

Hij geniet internationaal grote bekendheid als organist door zijn stijlvolle uitvoering van de “Hollandse Koraalkunst”, met name de composities van zijn vader en grootvader, maar vooral door zijn virtuoze vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur.

Naast een werk van zijn grootvader Jan Zwart en van zijn vader Willem Hendrik staan er composities op van o.a. Cesar Franck (3e koraal) en enkele delen uit de 4e symphonie van Widor. Ook zal hij de bekende Toccata van Driffill ten gehore brengen.

Het concert begint om 20:00 uur.