Lenny Kuhr in De Amer met nieuw programma

26 november 15:09

Lenny Kuhr (1950) won in 1967 het Cabaret der Onbekenden in haar geboorteplaats Eindhoven. Als zangeres en singer-songwriter heeft ze daarna een eigen plaats in de Nederlandse muziek verworven. Op zondag 19 december is ze in De Amer (14:00 uur), waar ze al vaker een gewaardeerde gast was.

Lenny Kuhr werd voor het eerst  bekend bij het grote publiek met het liedje De Troubadour waarmee ze in 1969 de (gedeelde) winnares van het Eurovisie Songfestival werd. Later had ze een grote hit met Visite op een tekst van Herman Pieter de Boer. Maar ook maakte ze muziek op gedichten van Lorca, Engelman en Neeltje Maria Min. Bij de DWDD-recordings zong ze een lied van fado-zangeres Amalia Rodriguez. Met het vertolken van liederen van Schubert werd haar veelzijdige talent nog eens extra benadrukt.

De carrière van Lenny Kuhr is gelardeerd met vele onderscheidingen, zoals de Zilveren Harp, een Edison en de Nederlandse oeuvreprijs voor kleinkunst en cabaret. In 2017 won ze bij de Buma Awards de Lifetime Achievement Award. In 2007 had ze al de Vriendschapspenning van Eindhoven ontvangen.

Voor het seizoen 2018-2019 heeft Lenny Kuhr een nieuw programma samengesteld. Ook voor wie haar eerder zag in De Amer wordt het dus geen herhaling van zetten. Een paar reacties van bezoekers aan een vorig concert: ‘Lenny’s muziek is puur en zonder opsmuk’ en ‘Alles wat zij zingt, hoe ongrijpbaar soms ook, klinkt oprecht en authentiek’.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl