Openlucht opera De Ridder van Pittelo

17 juni 8:27

Na Amsterdam en Utrecht presenteert Stichting Volksopera Assen een zinderende opera voor, door, met en over de bewoners van de wijken Lariks en Pittelo. De Ridder van Pittelo wordt in juli opgevoerd in Park Pittelo. Tijdens het maken van de voorstelling leren mensen in de wijken elkaar beter kennen en ontstaan nieuwe initiatieven en contacten. Er ontstaat verbinding en dat is het doel van dit initiatief. De Volksopera’s in Amsterdam en Utrecht trokken veel publiek en Assen hoopt op eenzelfde succes. De kaart verkoop is reeds gestart.

De voorstelling gaat over twee vaders uit verschillende culturen, die de grip op hun kinderen verliezen nu ze er alleen voor staan. Een verhaal van alle tijden over liefde en over loslaten. Een voorstelling vol passie en emoties. Een bezoek aan deze bijzondere locatievoorstelling in het prachtige decor van Park Pittelo brengt een volksopera vol bekende opera-melodieën over onmogelijke liefdes door de eeuwen heen, losjes geïnspireerd op de bekende Asser dakloze muzikant Tokkel.
‘De Ridder van Pittelo’ wordt gezongen in het Nederlands en begeleid door een professioneel orkest.
De opvoering van deze opera vindt plaats op 11,12 en 13 juli in Park Pittelo.

Doel van deze opera is om de leefbaarheid en saamhorigheid in de wijken te bevorderen.  Tevens worden de bewoners zich meer bewust van de rijke geschiedenis van hun buurt. De bewoners van deze wijken hebben de afgelopen maanden flink geoefend onder leiding van een professionele crew om een schitterende voorstelling neer te zetten. Zo nemen ze niet alleen de solistenrollen en de koorpartijen voor hun rekening, maar bouwen ook de decors, maken de kostuums en verzorgen de catering.
De opera vindt plaats in de openlucht. De tribune voor de bezoekers is echter overdekt. Kaarten zijn verkrijgbaar online via www.dnk.nl of aan de kassa bij de MaasStee aan de Maasstraat 25