Pianodocent Iryna Bondarenko: Muzikale-scan brengt talent in beeld

22 november 13:10

ASSEN/GIETEN- Pianodocente Iryna Bondarenko brengt middels haar muzikale scan de talenten van startende leerlingen in beeld. Deze muzikale-scan duurt ca.15 minuten waarin deelnemers aan de scan worden getest op: klank, ritme, geheugen & gehoor. De behaalde scores uit de muzikale-scan gebruikt Iryna om het niveau van de te geven zang- & pianolessen beter te bepalen. Zo wordt een les afgestemd op jouw talent en boek je sneller resultaat, aldus Bondarenko.

Iryna is zelf een wonderkind. Ze was 5 jaar toen haar absolute gehoor uit een test bleek. Ook ritmegevoel en muzikaal geheugen scoorde ze zeer hoog. Iryna studeerde op 25-jarige leeftijd in de Oekraïne universitair af en behaalde haar mastergraad op piano en muziek. Ze is daardoor ook bevoegd om zangles te geven. Bondarenko woont nu tien jaar in Nederland. Ze wil haar talenten doorgeven door zang en pianoles te geven aan getalenteerde kinderen en -volwassenen van 5 jaar en ouder. Via de Drentse Zaak in Assen heeft Iryna haar mogelijkheden ontwikkeld om als professioneel pianodocent te starten. Ze heeft daarvoor haar bedrijf “fortepiano” opgericht. Iryna Bondarenko geeft o.a. pianoles in Podium Zuidhaege te Assen.

“Piano spelen is zo geweldig!” zegt Iryna. Mooi is: dat kinderen door de muziekles zich mentaal en motorisch beter ontwikkelen. Hierdoor leren ze makkelijker nieuwe talen. Wetenschappelijk onderzoek toont dit ook aan, de hersenen van kinderen ontwikkelen zich véél beter als ze op jonge leeftijd muziekles krijgen. Ook volgens Neuropsycholoog Erik Scherder, geeft muziek een beter leven. Volwassenen en senioren die actief zijn met muziek vinden hierdoor nieuwe uitdagingen en blijven dan ook geestelijk sterker. Zo schakel je sneller tussen verschillende taken, los je problemen vlugger op en is het verwerken van informatie voor zowel volwassenen als kinderen dan ook veel vanzelfsprekender. Dit blijkt ook uit het onderzoek waar (Nu.nl) over berichtte.

Het plezier in het maken van muziek en het ontwikkelen van muzikaal talent vormen de rode draad in mijn leven: aldus Iryna Bondarenko. Het afnemen van een muzikale-scan kan bij Iryna op afspraak, via www.muzikalescan.nl en voor pianoles kan men haar bereiken via info@fortepiano.nu