Start twaalfde editie voorleeskaravaan in DNK

29 oktober 9:34

Maandag ging de twaalfde editie van de Voorleeskaravaan van start in De Nieuwe Kolk. Een project van Bibliotheek DNK en NHL Stenden Hogeschool waarbij lezen en voorlezen gestimuleerd wordt bij gezinnen met een migratieachtergrond. Pabo-studenten worden gekoppeld aan een gezin waarin ze een schooljaar lang wekelijks voorlezen en andere activiteiten mee ondernemen. Directeur van het Drents Museum Harry Tupan en Hanneke Bruggeman, directeur van DNK, verzorgden het eerste voorleesmoment.

Maandagochtend 28 oktober ging een nieuwe editie van de Voorleeskaravaan van start in De Nieuwe Kolk. In het komende schooljaar verzorgen DNK en de Pabo-opleiding van NHL Stenden Hogeschool het voorlezen bij tientallen kinderen thuis. Een Pabo-student wordt aan een gezin gekoppeld om vervolgens wekelijks bij het gezin thuis voor te lezen en andere leuke activiteiten te ondernemen met de kinderen. Zo staat dit jaar o.a. een bezoek aan het Drents Museum op het programma. Op deze manier wordt het lezen en voorlezen gestimuleerd bij gezinnen met een migratieachtergrond.

Tijdens de start van de Voorleeskaravaan maakten de deelnemende studenten en de gezinnen kennis met elkaar. Directeur van het Drents Museum Harry Tupan verzorgde samen met Hanneke Bruggeman, directeur van DNK, het eerste voorleesmoment voor alle aanwezige kinderen, ouders en studenten.

De studenten dragen door middel van de Voorleeskaravaan bij aan de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezin een erg leerzame, maar ook leuke tijd. Voor de pabo-studenten is de Voorleeskaravaan een project waarbij ze veel ervaring opdoen en andere culturen leren kennen. De Voorleeskaravaan is een initiatief van Bibliotheek DNK.