Stichting Drone Festival Assen organiseert drone competitie voor scholieren.

16 mei 15:28

Leerlingen strijden 5 oktober aanstaande op TT Circuit Assen om eigen drone te winnen.

Leerlingen uit het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs kunnen zich tot 1 juli aanstaande inschrijven voor de ‘school battle’ die georganiseerd wordt door Stichting Drone Festival Assen in samenwerking met TT Circuit Assen en Ondernemend Assen. ‘De klas met de mooiste, snelste, sterkste en origineelste drone toepassing wint een eigen drone’ zegt mede-initiatiefneemster Ina Ebbinge. ‘Natuurlijk verwachten wij geen werkend prototype van leerlingen uit het primair onderwijs’. ‘Maar ook het meest innovatieve idee maakt kans op de hoofdprijs’. 5 Oktober 2019 is de finale-dag waarop de scholieren hun drone op het TT Circuit in Assen presenteren.

Naast de hoofdprijs – een eigen drone ter waarde van € 1.000,- – zijn er nog 5 prijzen te winnen en ontvangt iedere deelnemende klas vrijkaartjes voor het Drone Festival Assen 2019. Inschrijven kan op info@dronefestivalassen.nl .

Het doel van de competitie is om leerlingen van het primair-, voortgezet en beroepsonderwijs actief bezig te laten zijn met de ontwikkelingen rondom drones door spelenderwijs kennis te laten maken met deze techniek. Nieuwsgierigheid, vindingrijkheid, samenwerken en vooral plezier staan centraal.

In het bedrijfsleven speelt de vraag naar meer technisch opgeleide vakmensen en de inzet van drones en de technologie die daarbij komt kijken een steeds grotere rol. Met het programma ‘Talentontwikkeling met drones’ richt de Stichting Drone Festival samen met Ondernemend Assen zich op talentontwikkeling bij scholen door middel van drones. Hiermee sluit de Stichting Drone Festival Assen aan op de visie van ‘Het platform Onderwijs 2032’ (een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), waarbij de daarin vastgelegde 21st Century Skills als ‘socializing’ en ‘engeneering’ zijn verankerd in het programma.

Drones en programmeren spelen een steeds grotere rol in de maatschappij en de samenwerking tussen mens en machine is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daarnaast kunnen zij helpen bij het ontdekken van vaardigheden die scholieren hebben, maar nog niet voldoende inzetten. Het is voor toekomstige beroepskeuze belangrijk dat scholieren en studenten deze vaardigheden blijven ontwikkelen.