Welcome to the Playground jongeren krijgen (online) podium op Bevrijdingsdag

1 mei 11:14

Dit jaar stond de 3e editie van Welcome to the Playground op het programma, de creatieve speelplaats voor en door jongeren tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe. Afgelasting van het festival was onvermijdelijk en het fysiek samen komen om de vrijheid te vieren is niet mogelijk. De jongeren die op de Playground stage zouden staan vertonen hun muziek-, taal- en danskunsten in aanloop naar Bevrijdingsdag daarom online. Juist in deze vreemde tijd laten zij zien dat het belangrijk is om vrijheid te vieren en stil te staan bij wat vrijheid voor hen is.

Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, initiatiefnemer en organisator van de Playground, produceert in samenwerking met het Bevrijdingsfestival Drenthe, Kunstbende Drenthe, Back2theStreets, Popsport, Stichting kunst &cultuur en de Digital Art Factory vijf video’s die in de aanloop naar Bevrijdingsdag online komen. In deze video’s zingen jonge artiesten het liedje ‘Home’ vanuit huis, dragen ze zelfgeschreven verhalen over vrijheid voor of dansen ze dezelfde ‘freedom choreografie’. De video’s worden via de kanalen van het Bevrijdingsfestival Drenthe en alle partners verspreid. Op Bevrijdingsdag wordt er uitgebreid aandacht aan besteedt op RTV Drenthe.

Het Bevrijdingsfestival en daarmee de Welcome to the Playground area worden verschoven naar 2021. Dan worden jongeren weer ‘live’ in aanraking gebracht met kunst en cultuur op een laagdrempelige en voor hen aansprekende manier. De Playground stimuleert jongeren om hun eigen culturele talenten te leren kennen en ontplooien. Ook biedt het jong Drents talent een professioneel podium. Kijk op www.ico-kunstencentrum.nl/welcometotheplayground voor meer informatie.

Link naar ‘Home’ medley op YouTube kanaal Bevrijdingsfestival Drenthe:

Link naar Taalvideo #1 op YouTube kanaal Bevrijdingsfestival Drenthe: