DERDE DINSDAG ‘UIT DE RECHTSZAAL’ MET ROB ZIJLSTRA

2 april 10:17

8 april is er weer een nieuwe editie van de Derde Dinsdag, bij uitzondering op een maandag. De ‘Derde Dinsdag’ is een programma van DNK waarbij bekende sprekers uitweiden over een maatschappelijk relevant thema. Deze editie staat in het teken van de rechtszaal. Rechtbankverslaggever voor het Dagblad van het Noorden Rob Zijlstra vertelt over zijn werk, de rechtspraak en de bijzondere wereld van criminaliteit.

Blogger en rechtbankverslaggever voor het Dagblad van het Noorden Rob Zijlstra is dagelijks aanwezig in Zittingszaal 14 van de Groninger rechtbank. Elke dag maakt hij de meest uiteenlopende rechtszaken mee; van kleine diefstallen tot gruwelijke misdaden zoals moord en verkrachting. Voor de vraag hoe het er precies aan toegaat in een rechtszaal ben je bij hem aan het juiste adres.

Sommige verdachten begaan misdaden met voorbedachten rade, anderen hebben zichtbaar spijt van hun eenmalige fout. Aan Zijlstra de taak om zonder vooroordelen te observeren en verslag te doen van de zaken en de moeilijke beslissingen die rechters daarbij moeten maken. Tijdens deze Derde Dinsdag vertelt hij over zijn werk, de rechtspraak en geeft hij een verhelderende kijk op de wereld van criminaliteit.

Meer info & tickets
Maandag 8 april, 20.00 uur
Tickets via www.dnk.nl