DEF AMERICANS (Johnny Cash Tribute band) gaat de gevangenis in voor een concert “Behind Prison Walls”! 

29 april 12:37
Gijs Spierings

51 jaar nadat Johnny Cash zijn legendarische live-album At Folsom Prison opnam in de Folsom gevangenis in Californië, gaat de Nederlandse band Def Americans op zaterdag 6 juli naar de voormalige gevangenis “De Rode Pannen” in Veenhuizen om onder andere nummers van dit album te vertolken.

De shows van Def Americans (Johnny Cash tribute band) stonden de afgelopen twee jaar in het teken van de legendarische live registraties van de optredens van Cash in de gevangenissen van Folsom Prison (1968) en San Quentin (1969). Zanger Elco Weitering: “Elk optreden merken we dat voor veel mensen juist deze albums zo speciaal zijn. Dit is dan ook de Johnny Cash die het meest tot de verbeelding spreekt: onvoorspelbaar, rauw en rebels.” Het materiaal van deze shows uitvoeren op het terrein van een echte gevangenis stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje van de band. Op zaterdag 6 juli is het eindelijk zover. Dan reist de band af naar Veenhuizen om op het terrein van het voormalig EBI cellencomplex  “DE RODE PANNEN in Veenhuizen” een avondvullend optreden te verzorgen.

Def Americans
Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Eindhovenaren van Def Americans  de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Waar beter dan in een van de oudste gevangenissen van Nederland,  de prison-flavored songs van Johnny Cash ten gehore te brengen. In een twee sets durend optreden zullen Def Americans nummers  van beroemde Cash albums als “Live at Folsom”en “Live at San Quentin”afwisselen met de grootste hits van de Man in Black.

De Rode Pannen
De Rode Pannen is een voormalige strafgevangenis met een extra streng regime, tot 31 maart 2008 werd deze gevangenis gebruikt om gevangenen onder te brengen die in andere gevangenissen niet of nauwelijks te handhaven waren , het is een unieke locatie waar voor het eerst in het bestaan een concert plaats gaat vinden, een perfecte omgeving voor de outlaw country van Def Americans.

Tickets
Voor de snelle beslissers zijn er vanaf maandag 29 april een beperkt aantal early jailbird tickets verkrijgbaar voor €22,50. De reguliere tickets kosten €25,-. Beide tickets zijn uit te breiden met een diner (Early Jailbird xl €45,- | regulier xl €47,50,-) en zijn verkrijgbaar viawww.cashveenhuizen.nl
Het cellencomplex is deze avond toegankelijk voor bezoekers van het concert.