Drakenbootrace tijdens Koningsdag

15 april 10:14

Op Koningsdag zullen de Serviceclubs in Assen om 12:00 uur strijden om de Koningsbokaal op de Kop van de Vaart. De deelnemende roeiers komen van verschillende clubs uit Assen zoals Kiwanis, de Lionsclub en de Rotary Club. Zij leveren allemaal zo’n 12-14 roeiers. De organisatie levert de stuurman en de trommelslager. Het roeien gebeurt op het ritme van de trommelslager.
Aanmelden voor de Drakenbootrace is niet meer mogelijk. Iedereen is van harte welkom om de teams aan te moedigen!

Drakenbootrace
Drakenbootvaren is een eeuwenoude sport en komt oorspronkelijk uit China. Het is nog steeds een heuse wedstrijdsport. Nederland kent een landelijke competitie met wedstrijdteams en heeft een eigen bond: De Nederlandse Drakenboot Federatie. Een drakenboot is een twaalfmeter lange en één meter brede open kano. Voorop zit een trommelaar en achterop staat de stuurman. De roeiers zitten naast elkaar en peddelen gelijktijdig op het ritme van de trommelaar.

Koningsbeker
De start van de race is bij de Witte Brug en de finish aan de Kop van de Vaart. Na een aantal manches volgt de finale. De winnaar mag de felbegeerde Koningsbeker in ontvangst nemen.