FEESTELIJK MIDDAG MET MERLIJN WARTENA & ROWAN SIERSEMA – PIM EN NACHT. SHADUW

26 september 8:26

In het kader van de Kinderboekenweek 2019 zijn op zaterdagmiddag 5 oktober  van 14:00 uur tot 16:00 uur kinderboekenschrijver en Assenaar Merlijn Wartena  en tekenaar Rowan Siersema te gast bij Van der Velde Boeken Assen.  Zij komen hun nieuwe jeugdboek  Pim en Nacht promoten en signeren.

(Meet & Greet // signeersessie // Boekpromotie // Boekverkoop // Datum : 5 oktober // Tijdstip 14:00 uur – 16:00 uur// entree : gratis )

Kinderboekenweek 2019 – Reis mee!
Allemaal instappen! Reis met ons mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran.

Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal. Bij Van der Velde Boeken Assen blijven we dicht bij huis en gaan we samen met 2 dappere konijntjes naar het Drents Friese woud.

Pim en Nacht – Een verhaal van twee dappere konijnen.
Pim en Nacht is een spannend jeugdboek waarin de twee konijnen de strijd aan gaan met het wezen de Schaduw. Wat het boek bijzonder leuk maakt is het feit dat het zich in onze eigen omgeving  afspeelt.  De Schaduw teistert de omgeving van Vledder. Pim en Nacht reizen door het prachtige Zuidwest Drenthe naar het Drents Friese woud om hun opdracht te vervullen. Hier moeten ze hun opdracht zien te vervullen. Zal het ze lukken?

Pim en Nacht is eigenlijk een ode aan de vader van auteur, Jan Wartena, bioloog, kunstenaar en kinderboekenschrijver. ” Mijn vader vertelde als kind altijd korte verhalen over Pim en Nacht, ze beleefden verschillende avonturen in de omgeving van Vledder, het dorp waar ik ben geboren en opgegroeid.” aldus Merlijn Wartena.

Jan Wartena is altijd actief geweest voor de natuur. De royalty’s die de auteur verdient doneert hij aan de Ranger Campus Foundation . Een project om Rangers te trainen en te voorzien van middelen en materialen in de strijd tegen de ivoorhandel.”

Wil je betoverd worden door de avonturen die Pim en Nacht samen beleven? Kom dan vooral langs. Iedereen is van harte welkom!