Nelleke Noordervliet in Kolkende Taal

17 augustus 11:40

Op zondag 16 september komt schrijfster Nelleke Noordervliet in Kolkende Taal vertellen over haar leven en werk. Zij heeft onder meer het essay voor de ‘Maand van de Geschiedenis’ geschreven, genaamd ‘Door met de strijd’. Om binnen het thema geschiedenis te blijven, schuiven ook Dinah Marijanan, schrijfster van het boek ‘Njonja’, en Ferry Sieders, publieksmedewerker bij het Drents Archief, aan de talkshowtafel aan.

In Kolkende Taal gaat presentatrice Diana de Groot met de gasten in gesprek over hun favoriete boeken en wat deze voor hun leven en werk betekenen. De gesprekken worden afgewisseld met livemuziek en op 16 september maak je ook nader kennis met Peter R. de Vries, die zelf historie schrijft door zijn werk als misdaadjournalist. Omdat Peter R. de Vries te gast zal zijn bij DNK tijdens de Derde Dinsdag, zocht Jetze Dam hem alvast op om een aantal vragen te stellen.

Over de gasten
Nelleke Noordervliet heeft een talrijk aantal boeken op haar naam staan, zoals ‘Aan het eind van de dag’, ‘Vrij Man’ en ‘Nederland in de Gouden Eeuw’. Tevens schrijft ze columns voor Trouw en het radioprogramma OVT van de VPRO. Schrijfster Dinah Marijanan heeft het boek ‘Njonja geschreven, over Njonja Soumokil, de echtgenote van de tweede president van de Republik Maluku Selatan. Daarnaast is Ferry Sieders van het Drents Archief te gast. Als publieksmedewerker weet hij alles van de Drentse geschiedenis.

Zondagmiddag 16 september (13.30 uur) belooft weer een uniek gezellige en boeiende middag in DNK te worden. Maak dit mee en bestel snel je gratis toegangskaarten op dnk.nl, aan de balie van De Nieuwe Kolk of via 088 012 88 88.