Slices wil iets overbrengen op het publiek een gevoel, een glinstering, een ‘spark’

20 augustus 13:01

Slices is één van de lokale bands die komend weekend optreden op het Preuvenement. De band bestaat uit Selina Koen en de gebroeders Jaap, Rienk en Hendrik-Jan Eisses. Annemarie Molema sprak met zangeres Selina en zanger-gitarist Rienk over het spontane ontstaan, over liefde voor muziek en over hun liefde voor elkaar.

Tekst: Annemarie Molema

Op de bank in de repetitieruimte van hun band Slices zitten Selina Koen en Rienk Eisses. Ze hebben het goed voor elkaar. Geen muf en naar zweet en sigaretten stinkend oefenhok, maar een coole repetitieruimte, met een toffe zithoek en een koelkast met koud bier en ijsthee.
Op tafel staan nootjes en chocolade. Rienk neemt die vaak mee. “Het is gezellig en Selina houdt zo van chocolade.”

“Vijf jaar geleden hadden we bedacht om samen met mijn drie andere broers en Selina, die toen nog mijn vriendin was, een paar liedjes te spelen op de verjaardag van mijn vader,” vertelt Rienk, “Het was zo leuk om met zijn allen te spelen dat we doorgingen na het feest”, vult Selina aan, “vanaf dat moment besloten we dat we een band waren. Niet veel later wonnen we een wedstrijd en mochten optreden in De Nieuwe Kolk tijdens de pauze van een voorstelling. We traden steeds vaker op en op een gegeven moment keken we elkaar aan en zeiden: Wij zijn echt een band!”

“We gingen gewoon door met repeteren en optreden in tuinen van mensen en ook op bruiloften”, vertelt Selina. “Ons eerste optreden op een bruiloft maakte zoveel indruk op ons. Het was zo mooi en indrukwekkend om daar onderdeel van te zijn.”

Mooie vrouw
Als bandnaam is gekozen voor Slices, een samenvoeging van Selina en Eisses, de achternaam van de broers. Selina vertelt hoe spannend zij optreden soms vindt. Ondanks haar ervaring vond ze optreden in het begin best eng. “Zingen voelt heel kwetsbaar. Ik ben best gevoelig en heb veel emoties en die hoor je ook tijdens het zingen. Ik voel mij altijd gesteund door de broers.”
“En af en toe roepen dat ze een hele mooie vrouw is hielp ook wel”, vult Rienk lachend aan.

Watje
“Muziek maken is zo fijn”, vervolgt Selina, “Ik kan zo genieten van onze stemmen samen. Zingen hoort bij mij en is een van de liefste dingen die ik doe. We spelen covers, maar geven daar wel onze eigen draai aan. Daarbij maakt ons samenzang het verschil. Het klinkt bijzonder als we dit samen doen.” Rienk geeft aan dat de hoge stem van Selina als het ware snijdt door de lagere stemmen de broers. Voor Rienk was het wel even wennen. Hij komt uit een wat ruigere band. “Ik ben vurig en wil graag vlammen. Ik vond het heerlijk om te beuken op het podium. Ik ben rock and roll, whiskey en gierende gitaren. Bij Slices zing ik Faith van George Michael. Ik zing zelfs ‘Toen ik je zag’ van Hero zonder dat ik me daarbij een watje voel, haha.”

Liefde
“Mijn broer Jaap kan goed omgaan met het vuur in mij. Hij is degene die rust creëert. Mijn andere broer Hendrik Jan is de nuchtere van het stel. Hij is er, maakt een grap en zit rustig op zijn cajón om gewoon lekker te spelen. Geen gedoe. Daar houdt hij niet van. Dat is zo fijn aan familie. We kennen elkaar. We zijn samen opgegroeid in een gezin van negen kinderen. We weten wie we zijn en houden veel van elkaar. Doordat Selina en ik lange tijd een relatie hadden kennen mijn broers haar ook goed. Selina is gevoelig en zoekt de emoties op. Daarnaast zorgt ze voor bepaalde kaders om samen muziek te maken.  Ze regelt veel voor de band. We noemen haar voor de gein wel eens juf Ank, als ze weer de noten regelt die op papier moeten of als er dingen geregeld moeten worden. Zij is meer de manager.” Dat vinden de broers prima vult Selina lachend aan. “Maar ik ben trouwens helemaal geen juf Ank.”
Naast de liefde voor muziek was en is er nog de liefde voor elkaar al is er van een relatie op dit moment geen sprake. “We hebben veel met elkaar meegemaakt en de band heeft al deze liefdesperikelen doorstaan. De status quo tussen ons is dan ook: naast dat we heel graag samen muziek maken vinden we elkaar ook gewoon ontzettend lief.”

Burnout
Optreden is wat Selina het liefste doet. “Ik heb door de jaren heen geleerd om steeds meer te kiezen voor waar ik gelukkig van word. Ik heb een heftige periode gehad. Uiteindelijk kreeg ik een burnout. Ik ontdekte dat ik niet zonder zingen kan. Muziek en zang is een groot onderdeel van mijn leven en dit is wat ik wil doen. Ik denk dat alles begint met een wens. Als de wens er is ga je verder. Zoals Slices begon met de wens om pa Eisses een muzikaal cadeau te geven en vervolgens door te gaan.”

Spark
Samen muziek maken, optreden en mensen vermaken is wat Rienk en Selina met Slices het liefst blijven doen. “Een heel groot optreden voor vijfduizend dansende en meezingende mensen zou heel tof zijn”, droomt Rienk om dit lachend aan te vullen, “En af en toe bewonderende blikken van vrouwelijke fans natuurlijk…”
Selina heeft andere dromen. Zij wil heel graag met Slices samen met Mumford and Sons spelen. “Ik heb al eens gedroomd dat dit echt gebeurde! Haha, dat zou toch zo gaaf zijn?!” Maar nee, ik heb eigenlijk geen echte dromen want ik leef nu mijn droom omdat ik kan doen waar ik echt gelukkig van wordt.”

Waar beide (ex?) geliefden het wel over eens zijn is dat ze met Slices iets willen overbrengen op het publiek. “Een gevoel, een glinstering, een ‘spark’. Al zou het maar bij een paar mensen lukken dan zijn we al blij, maar liever natuurlijk bij veel meer mensen die van onze muziek genieten.” Dus gaan ze komend weekend knallen op het Preuvenement. Spelen en genieten! Mensen vermaken terwijl zij doen wat ze het allerliefste doen: Muziek maken!